Terug naar overzicht
Linkedin icoon

Uw makelaar: Dhr. R.J.H. (Richard) Vroonen RM/RT

Beëdigd NVM-makelaar Wonen & Bedrijfsmatig Vastgoed / Register Taxateur / WOZ en NWWI-taxateur

rvroonen@aelmans.com
06 - 10 92 51 88
Locatie(s): Margraten

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Schrijf je in als zoeker. Wij zoeken met je mee.

Inschrijven als zoeker

Wij zoeken voor jou

Wij gaan op zoek naar je persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier word je toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met je op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Ik ben op zoek naar
 

REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2

Woonboerderij, vrijstaande woning
€687.000,- k.k.
Perceelsoppervlakte: 12.653 m2
Inhoud: 2.550 m3

Heb je interesse in deze woning of een vraag?

Vul dit formulier in of neem contact op met kantoor Margraten via 043 - 30 30 117. Wij staan je graag en vrijblijvend te woord.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het formulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

Logo Buitenstate Deze woning betreft een Buitenstate.
Meer informatie over Buitenstate
REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2 REIJMERSTOK - Reijmerstokkerdorpsstraat 2
pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image

Beschrijving

Op een zeer bijzondere locatie waar nostalgie en karakter samen komen, midden in het buitengebied en midden in het mooie Limburgse heuvelland gelegen, bieden wij u deze royaal opgezette vrijstaande langgevel boerderij aan gelegen op een riant perceel van ruim 12.500 m².

De hoeve bestaat uit een ruim opgezet en charmant uitgevoerd woonhuis, met luxe uitgevoerd gastenverblijf alsmede een verbouwde stalvleugel welke ingericht is ten behoeve van aan huis gebonden beroepen in de breedste zin van het woord, een nader in te vullen gigantische verdieping en diverse werkplaatsen/ garages.

Door de combinatie van de strategische ligging nabij uitvalswegen, de Euregio, bourgondische steden zoals Maastricht, Aken en Luik, de vele gebruiksfuncties vanwege de multifunctionele stalruimten en het comfortabele perceel van ruim 1 hectare een werkelijk genot om te mogen wonen!

Algemeen:
Bouwjaar: 1926
Inhoud woning: circa 2.550 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 285 m²
Gebruiksoppervlakte kantoor: circa 142 m²
Perceeloppervlakte: 1 ha, 26 are, 53 centiare (12.653 m²)
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit : voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter en krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via schotelantenne
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie
Energielabel: D

Installaties:
Centrale verwarming: 2 c.v.-ketels (huur)
Warm watervoorziening: middels c.v.-ketel
Mechanische ventilatie: aanwezig op badkamers, keukens en toiletten
Airco: plafondairco in gastenverblijf

Reijmerstok en haar ligging, een knipoog naar het verleden:
Reijmerstok was en is met haar ca. 600 inwoners nog steeds één van de kleinste kerkdorpen van de gemeente Gulpen-Wittem. Het dorp is het beste te bereiken via de Provinciale weg De Hut – De Planck, die, komend vanuit Margraten, iets voor Gulpen naar rechts afslaat. Rijdt u de weg verder af, dan komt u in Slenaken terecht.

De relatief vlakke landbouwgronden rond Reijmerstok bieden goede mogelijkheden voor de land- en tuinbouw, veel gronden zijn hierdoor in gebruik voor de akkerbouw. Door het nagenoeg ontbreken van hoogopgaande beplanting heeft dit gebied een open structuur.

De Reijmerstokdorpsstraat ligt in een droogdal dat vanuit het Gulpdal het plateau insnijdt. Delen van de hellingen van dit droogdal zijn met hellingbos begroeid. In 1851 waren er 49 huizen met 300 inwoners. Nu zijn er ongeveer 240 huizen met circa 600 inwoners.

Vroegere nederzetting:
Reijmerstok is een vroegere nederzetting bij een tweetal Middeleeuwse lenen, gelegen bij de vroeg Middeleeuwse weg die van Luik via Voeren, Noorbeek en Terlinden over Reijmerstok langs het kasteel Neuborg liep en in Gulpen aansloot op de weg van Maastricht naar Aken. Deze weg (de Oude Luikerweg) loopt iets ten zuiden van het dorp en werd nog tot aan het begin van de 19e eeuw als route voor de postkoets gebruikt.

De oudste vermelding van Reijmerstok dateert van 1321 als Christiaan van Remerstoch 5 bunder grond in leen ontvangt van de Hertog van Brabant. Dit betreft een groot leen van Valkenburg.

Tram Tracé:
De woning is gelegen langs de voormalige stoom tramverbinding van Maastricht naar Vaals.
In 1921 begon de bouw van het traject van Wijlre via Gulpen naar Vaals en aan het eind van dat jaar werd begonnen met de aansluitende lijn van Maastricht naar Gulpen. De lijn werd in delen geopend. De officiële opening van het gehele traject vond plaats op 16 april 1925. De dienstregeling bestond aanvankelijk uit vijf retourritten per dag. Op het hoogtepunt in de jaren 1933-1935 waren er twaalf dagelijkse retourritten, maar tegen het einde van de jaren dertig was dat aantal geslonken tot twee reizigerstrams per dag. Ook het goederenvervoer viel tegen. De oorzaak voor de tegenvallende resultaten was de economische crisis van de jaren dertig, maar ook het feit dat de stoomtram, die als ouderwets werd ervaren en duur was in het gebruik, er pas was gekomen op een moment dat modernere vervoermiddelen in opkomst waren. De vrachtauto en particuliere autobusdiensten op dezelfde route waren grote concurrenten. Voor de LTM vormde het jaarlijkse verlies van 500.000 gulden een zware belasting wat uiteindelijk weer tot heeft geleid tot sluiting van het tracé. Anno 2017 zijn er nog vele monumenten aanwezig. Bovendien zijn er plannen om het oude tram tracé te transformeren naar een fietsroute door het glooiende heuvelland.

Indeling woonhuis & gastenverblijf:
• Souterrain
Zeer verrassend en leuk ingerichte slaapkamer van ca. 20 m² alsmede praktische kelderruimte van ca. 25 m².

• Begane grond
Entree met representatieve en authentieke hal voorzien van originele plavuizen vloer, glas in lood elementen en gerestaureerde olmenhouten bordestrap naar de verdiepingen. Vanuit de centrale hal zijn de overige leefruimten bereikbaar.

De woonkamer is ruim van opzet, ca. 39 m² wordt gekenmerkt door hoge plafonds en is voorzien van 2 statige haardpartijen (gelhaarden), de leefkeuken bestaat uit de keukenruimte van ca. 18 m² welke is voorzien van een landhuisstijl uitgevoerde aanbouwkeuken welke is uitgerust met alle comfort en een deftige eetkamer van ca. 20 m².

Aansluitend hieraan is de praktische bijkeuken van ca. 5 m² met aanrecht gelegen welke tevens de inpandige verbinding vormt naar de voormalige stalruimte, thans coaching ruimte, kantoorruimte en muziekstudio.

• Eerste verdieping
Via de rechte en brede overloop van ca. 10 m² met fraaie verlichting zijn 3 slaapkamers bereikbaar alsmede de inloopkamer en de badkamer. De slaapkamers zijn goed van formaat (respectievelijk 19, 19 en 20 m²) keurig en strak afgewerkt met behoud van oude stijlelementen zoals de typische raamindelingen en schouwpartijen.

De ouderslaapkamer is bereikbaar via een tussenhal welke eveneens toegang geeft aan de kleedkamer van ca. 8 m² met vaste kasten en de keurig uitgevoerde badkamer (ca. 5,5 m²) welke is voorzien van een inloopdouche, toilet, dubbele wastafel met badmeubel en grote spiegel.

• Tweede verdieping/ gastenverblijf
Een werkelijk prachtig gastenverblijf! Ruim, goed afgewerkt met een prachtig uitzicht over de eigen tuin en het achtergelegen heuvelland en akkers door de strategisch geplaatste 4 Velux ramen. Deze verdieping is voorzien van een keurige aanbouwkeuken, badkamer voorzien van alle comfort en een aanzienlijk leefgedeelte (met airco). De kers op de taart! Totale gebruiksoppervlakte ca. 73 m².

Indeling bedrijfsruimten:
De stalruimten zijn in 2005 omgebouwd tot werkruimten en zijn zowel inpandig als via de oude poort welke is voorzien van een prachtig kozijn met grote raampartij, bereikbaar. Hierdoor kan het zakelijke en het privéleven goed gescheiden blijven. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming afgewerkt met een siergrindvloer en optimaal geïsoleerd.

De indeling is als volgt: ruime entree via de achterzijde: fraaie hal (ca. 13 m²) in de oude wagenschuur met brede verdiepingstrap naar de nader in te vullen gigantische 1e verdieping, kantoorruimte van ca. 22 m², coaching c.q. vergaderruimte van ca. 52 m², geluidsdichte professionele muziekstudio van 17 m², sanitair groep (ca. 9 m²) met doucheruimte en een praktische berging van ca. 4 m².

De 1e verdieping is zeer ruim van opzet, ca. 146 m² ( 15,75 m x 9,25 m) met een nokhoogte van ca. 7,5 meter! Deze ruimte leent zicht bij uitstek voor vele doeleinden zoals atelier, hobby, aan huis gebonden beroepen of ten behoeve van de realisatie van extra woonruimte. Tevens zijn hier de voorzieningen reeds aanwezig voor verwarming, water, riool en elektra.

Werkplaats en garage:
Los van het woonhuis gebouwd is dit bijgebouw gelegen wat is ingericht als werkplaats c.q. garage, verdeeld in 3 ruimten en voorzien van pui aan de voorzijde of kantelpoort. Tevens voorzien van water (ook warmwater), elektriciteit aansluiting en krachtstroom. Afmeting: 13 x 4,50 m (59 m²).

Tuin en huisweide:
De hoeve is gelegen op riant perceel van 12.653 m² waarvan een deel is aangelegd als tuin en overgaat in de naast en achter gelegen huisweide. De huisweide is deels omheind met streekeigen gemengde hagen en prachtige volwassen bomen waaronder Eiken maar ook is aangeplant met oude fruitrassen waaronder peer, kers en appel en een aantal notenbomen zoals walnoot en tamme kastanje.

Tevens is op de huisweide nog een eenvoudig schuurtje/ werktuigenberging aanwezig van
ca. 6 x 4 meter welke eventueel functie kan hebben als schuilhut voor dieren.

Bestemmingsplan:
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’ van de gemeente Gulpen-WIttem. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de bestemming ‘Dienstverlening’, met daarbinnen opgenomen bouwvlak en bouwaanduiding ‘bijgebouwen’. De gronden zijn in beginsel bedoeld dienstverlening en wonen in bedrijfswoningen. Voor de hoofdbebouwing is een aanduiding ‘karakteristieke bebouwing’ van toepassing.

De bijbehorende voorschriften zijn in de bijlagen van de brochure opgenomen.

Kadastrale gegevens:
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Gulpen, sectie E, nummers 382, tezamen groot
1 hectare, 26 are en 53 centiare (12.653 m²).

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met
Richard Vroonen van het kantoor te Margraten.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien
als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Lees meer

Specificaties

Soort woonhuis Woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1926
Woonoppervlakte 427 m2
Overige inpandige oppervlakte 162 m2
Perceeloppervlakte 12.653 m2
Inhoud 2.550 m3

Indeling

Aantal slaapkamers 5
Aantal verdiepingen 4

Energie

C.V.-ketel 2 c.v.-ketels
Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
Verwarming C.v.-ketel
Warm water C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging Vrij uitzicht, landelijk gelegen
Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin
Achtertuin 11.890 m2 (58m diep en 205m breed)
Garage Vrijstaande stenen garage
Lees meer
De kaart wordt geladen…