Verwarming en WKK

Een warmtekrachtkoppeling of wkk installatie is in feite jou een eigen energiecentrale, waarmee tegelijkertijd elektriciteit en warmte wordt opgewekt. Warmte kunt u als tuinder direct gebruiken. Er zijn bij wkk installaties geen verliezen tijdens transport vanuit een energiecentrale, hetgeen positief is voor de efficiëntie en is dus duurzaam.

Hoe werkt het?
Een gasgestookte motor drijft de generator van de wkk installatie aan. Er komt warmte vrij via de koeling van de motor en via de rookgassen. Deze warmte kan worden gebruikt voor de verwarming van jouw gebouw. Als brandstof voor wkk installaties wordt in Nederland meestal aardgas gebruikt. Het kan echter ook met biogas. De keuze hangt samen met het gewenste vermogen en de vorm waarin de warmte geleverd moet worden.

Wanneer is het aantrekkelijk?

Wkk installaties zijn vooral aantrekkelijk als er binnen het bedrijf een contante warmtevraag is en de opgewekte elektriciteit gebruikt kan worden. De investeringskosten zijn over het algemeen hoog. Met de wkk installatie kun je echter al snel 15% besparen op de totale energiekosten. Laat een onafhankelijke adviseur een berekening voor u maken als je denkt dat een wkk installatie voor jouw bedrijf interessant is.

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug