Taxaties

Taxeren is meer dan zomaar een waarde bepalen. De grote variatie in doeleinden waarvoor getaxeerd wordt zorgt ervoor dat taxaties er in veel varianten zijn. Zo kan er een taxatie nodig zijn voor fiscale doeleinden of voor een hypotheekaanvraag. Ook voor het bepalen van de herbouwwaarde van een object (bijvoorbeeld voor een opstalverzekering) is specifieke kennis vereist; een compleet andere methode van taxeren met uiteraard een ander doel.

Onafhankelijkheid is één van de aspecten die een taxateur beslist moet bezitten. Dit is belangrijk om iedere eventuele vorm van belangenverstrengeling uit te sluiten. Dit wordt in onderling overleg per taxatie-opdracht beoordeeld.

Verder is de erkenning van een taxateur door een register zonder meer een vereiste. Binnen de Nederlandse wetgeving gelden strikte voorwaarden om taxaties te reguleren.

Aelmans Rentemeesters- & Makelaars beschikt over meerdere erkende taxateurs die actief zijn op de woningmarkt, agrarische markt als ook voor horeca-, kantoor-, zorg- en bedrijfsvastgoed.

 

​Vragen of benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met jouw specialist of maak gebruik van het contactformulier.

Gerelateerde diensten

Gratis waardebepaling en verkoopadvies

Benieuwd naar de waarde van jouw vastgoed of een verkoop/verhuuradvies?
Laat hier je gegevens achter en we maken een vrijblijvende afspraak.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We nemen spoedig contact met je op.

Vraag waardebepaling aan