Bedrijfsontwikkelplan (BOP)

Bij de ontwikkeling van een agrarisch bedrijf, zowel uitbreiding als nieuwvestiging, wordt getoetst of er sprake is van een volwaardig agrarisch bedrijf danwel de reële aanzet daartoe. Met een bedrijfsontwikkelingsplan kan dit aangetoond worden.

In het bedrijfsontwikkelingsplan worden de bedrijfsgegevens ingevuld die noodzakelijk zijn voor een goede beoordeling van de voorgenomen ontwikkeling van het agrarische bedrijf. Een ingevuld formulier geeft zowel de gemeente als de kwaliteitscommissie een eerste inzicht in de gewenste ontwikkelingen. Aan de hand van het plan vindt een beoordeling plaats of er sprake is van een effectief, duurzaam en volwaardig agrarisch bedrijf, of een reële aanzet daartoe.

De bedrijfsomvang wordt vaak gekoppeld aan de volwaardigheid van een bedrijf, waarbij het idee is dat er ergens een grens bestaat tussen volwaardige en onvolwaardige bedrijven. Het is moeilijk een dergelijke grens goed te benoemen en te bepalen, zo zijn sommige verbredingactiviteiten niet opgenomen bij de “Standaard Opbrengst” (SO). Ook andere redenen, zoals normen versus werkelijke situatie, kunnen met het BOP besproken worden.

De adviseurs van Aelmans Ruimte, Omgeving & Milieu kunnen je hierover adviseren en het bedrijfsontwikkelingsplan voor je opstellen.

 

 

 

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug