Bestek en aanbesteding

Voordat men een bouwwerk start is het belangrijk dat het bouwbedrijf en de opdrachtgever precies weten wat er gebouwd gaat worden en hoe het gebouwd moet worden. Daarom wordt een bestek opgesteld. Dit bestek is een omschrijving van het bouwwerk en de bijbehorende werkzaamheden. Daarnaast zijn ook alle technische en juridische bepalingen aangeven. De materialen en de uitvoeringsvoorwaarden zijn ook in het bestek beschreven zodat de aannemer precies weet wat er gebouwd moet worden en wat er verder van de aannemer wordt verwacht.

Van aanbesteding is sprake bij (vooral) grote opdrachten van de overheid. Een en ander is geregeld in de zogenaamde Aanbestedingswet 2012. Deze wet maakt onderscheid in overheidsopdrachten voor Werken, Leveringen en Diensten. De bijzondere aard: veelal de grote omvang, kostprijs, complexiteit, lange looptijd, uniciteit vanwege de locatie van het werk, en de verschillende organisatievormen die kunnen worden gehanteerd; spelen vaak een rol.

Uiteindelijk gaat het erom dat alle geïnteresseerde partijen een eerlijke kans krijgen om de opdracht te verwerven en om de concurrentie tussen de aanbiedende partijen.

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug