Bouwcontingenten

De woningmarkt in Limburg wordt beïnvloed door de ontgroening en vergrijzing van de samenleving. De absolute afname van de bevolking, op korte termijn in Zuid-Limburg en na 2030 in Midden- en Noord-Limburg, betekent dat er een overaanbod dreigt aan woningen. Daarbij leidt de verandering in de opbouw van de bevolking, in combinatie met maatschappelijke en economische ontwikkelingen, ertoe dat andere eisen worden gesteld aan de woningen, de woon- en leefomgeving en daarbij behorende voorzieningen.

Sinds de 'Verordening Wonen Zuid-Limburg' uit 2013 en de opname hiervan in het POL2014 van de provincie Limburg is het realiseren van een nieuwbouwplan vrijwel onmogelijk geworden, omdat nieuwbouw gepaard moet gaan met het uit de markt halen van wooneenheden (sloop of wegbestemmen van woningen). Gemeenten mogen immers niet of nauwelijks meer woningbouwcontingenten verstrekken.

Deze woningbouwcontingenten kunnen echter worden verhandeld binnen gemeentegrenzen, maar er zijn soms ook mogelijkheden om gemeentegrenzen te overschrijden (denk bijvoorbeeld aan de woongebiedsregio's zoals Heuvelland en Parkstad).

Hierdoor wordt het mogelijk om een contingent uit de markt te halen, waardoor jouw woonwens alsnog gerealiseerd kan worden. Momenteel kan Aelmans ROM BV bemiddelen bij verkoop of aankoop van contingenten in de gemeenten Simpelveld, Gulpen-Wittem, Voerendaal, Meerssen, Eijsden-Margraten, Kerkrade en Bergen.

Voor het actuele aanbod van bouwcontingenten die wij in de verkoop hebben, klik hier.

Indien je meer informatie wenst over wat dit voor jou betekent, of wanneer je op zoek bent naar vraag en aanbod van bouwcontingenten, zijn onze specialisten u daarbij graag van dienst.

 

 

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug