Asbest in gebouwen

In de jaren 60 tot en met 80 werd asbest veel toegepast in gebouwen, woningen en andere objecten. Bijvoorbeeld in de vorm van golfplaten, dakplaten, rioolbuizen, schoorsteenpijpen, dakleien, stopverf, vloerlijm en vinylzeil.

Een asbestinventarisatie geeft duidelijkheid of asbest in een gebouw aanwezig is, om welke soorten asbest het gaat, op welke plaatsen de toepassingen zich bevinden en hoe het materiaal verwijderd dient te worden volgens bijbehorende risicoklasse indeling. De bevindingen van het onderzoek worden vastgelegd in een asbestinventarisatierapport. Een asbestinventarisatierapport is een verplicht onderdeel bij het indienen van een sloopmelding bij de gemeente of bij de aanvraag van een omgevingsvergunning.

Aelmans Eco is gecertificeerd volgens het certificatieschema Procescertificatie asbestinventarisatie vastgelegd door stichting Ascert als bedoeld in artikel 4.27 en 4.28 van de Arbeidsomstandighedenregeling.  Onze gecertificeerde medewerkers kunnen een dergelijk onderzoek uitvoeren.

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug