Veiligheid

Zolang asbest niet wordt bewerkt is het risico op blootstelling aan asbestdeeltjes gering. Maar één asbestdeeltje kan al grote gezondheidsschade aanrichten. Daarom is het overheidsbeleid gericht op het verwijderen van alle asbesthoudende toepassingen uit de samenleving.

Door middel van een asbestinventarisatierapport wordt duidelijk of er zich asbest in een gebouw of object bevindt en wordt in een bijlage  aangegeven op welke methode het asbest veilig mag worden gesaneerd.

Om het risico tot blootstelling aan asbest in grond of bouwstoffen te beperken, kan Aelmans Eco een gericht onderzoek naar asbest uitvoeren. Afhankelijk van het materiaal waarin asbestverdacht materiaal is verwerkt, leidt dit tot een Milieuhygiënische Verklaring (asbest in grond),  een partijkeuringsrapport  (asbest in bouwstoffen) of een bodemonderzoeksrapport (asbest in bodem).

Uit bovenstaande blijkt dat het onderzoek naar asbest in de bodem een vak voor specialisten is. Aelmans beschikt over ruime ervaring op dit vakgebied. Onze expertise gaat verder dan het nemen van grondmonsters alleen. Ook het opstellen van saneringsplannen, BUS-meldingen en directiebegrotingen is bij onze adviseurs in vertrouwde handen.
Zij voeren het gehele traject van onderzoek en advies in eigen beheer uit, deskundig, onafhankelijk, flexibel en snel.

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug