Aanlegvergunning

In een bestemmingsplan kan een vergunningstelsel zijn opgenomen voor het uitvoeren van werken of werkzaamheden. Hieronder wordt onder andere bedoeld het aanleggen van verhardingen, het ophogen of verlagen van de bodem en het aanplanten van bos. Voor het uitvoeren van deze activiteiten is dan een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vereist. Dit betreft de omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken of werkzaamheden, beter bekend als de (voormalige) ‘aanlegvergunning’.

Een aanlegvergunningstelsel is meestal opgenomen ter bescherming van landschappelijke waarden of waterhuishoudkundige belangen.

Voor het aanvragen van een aanlegvergunning is vereist dat de bestaande en nieuwe situatie goed in beeld worden gebracht en de eventueel optredende effecten worden beschreven.

De adviseurs van Aelmans Ruimte, Omgeving & Milieu B.V. hebben ervaring in het aanvragen van zowel eenvoudige als complexe aanlegvergunningen en informeren u graag over de mogelijkheden.

 

 

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug