Bestemmingsplan digitaliseren

Bestemmingsplannen, maar ook andere ruimtelijke plannen (ruimtelijke onderbouwingen, wijzigingsplannen, uitwerkingsplannen), moeten sinds 1 januari 2010 digitaal raadpleegbaar en uitwisselbaar te zijn. Dit vloeit wettelijk voort uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro), die op 1 juli 2008 in werking is getreden. Dit betekent echter niet dat het aanleveren van ‘een PDF bestand’ voldoet. Voor het digitaliseren is specifieke software benodigd.

Bestemmingsplannen en overige ruimtelijke plannen worden door overheden geplaatst op het wereldwijde web. De internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl is het medium waar iedereen (zowel burgers als professionals) voor een specifieke locatie een ruimtelijk plan, en de op basis daarvan van toepassing zijnde bouw- en gebruiksmogelijkheden, kan raadplegen.

Het aanmaken van een ruimtelijk plan ligt, bij particuliere initiatieven, bij de initiatiefnemer zelf. Deze dient dan ook zorg te dragen voor digitale aanlevering van het ruimtelijke plan bij de overheid (veelal de gemeente). Om een dergelijke ‘digitale dataset’ te kunnen aanmaken, is specifieke software vereist.

Aelmans Ruimte, Omgeving & Milieu B.V. beschikt over de vereiste software om ruimtelijke plannen te digitaliseren en heeft hier ruime ervaring mee. Na aanlevering van een ‘digitale dataset’, kan de betreffende gemeente het plan inlezen in haar software en plaatsen op het internet. Indien de gemeente je vraagt om digitale aanlevering van jouw ruimtelijke plan, kun je hiervoor contact met ons opnemen.

 

 

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug