Bestemmingsplan

Sinds de invoering van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) op 1 juli 2008 is het bestemmingsplan weer het centrale planologische figuur in de ruimtelijke ordening. In een bestemmingsplan ligt vast wat er in een gemeente met de ruimte mag gebeuren. Zo wordt in een bestemmingsplan aan elk perceel een bestemming gegeven en is hierin opgenomen of en hoe er gebouwd mag worden. Daarnaast bevat een bestemmingsplan op perceelsniveau een regeling voor het toegestane gebruik.

Afhankelijk van de omvang en inhoud van het plan of het spraakgebruik, kunnen er ook andere benamingen voor bestemmingsplannen zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Wijzigingsplannen
  • Postzegelplannen
  • Partiële herzieningen
  • Uitwerkingsplannen
  • Inpassingsplannen

De adviseurs van Aelmans Ruimte, Omgeving & Milieu B.V. beschikken over specialistische kennis van het omgevingsrecht en kunnen je bijstaan met het opstellen van allerlei bestemmingsplannen. Ook het uitvoeren of begeleiden van de hiervoor benodigde onderzoeken is aan ons toevertrouwd. Uiteindelijk is het bestemmingsplan vaak het instrument om de door jou gewenste oplossing te bereiken. Onze adviseurs kunnen je adviseren en bijstaan in het voortraject waarin de aanvliegroute voor jouw oplossing wordt bepaald. Ook het verlenen van juridische bijstand tijdens de planprocedure beschouwen wij als een vast onderdeel van onze dienstverlening.

 

 

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug