Bezwaar- en beroepsprocedure

De overheid heeft het toestaan van vele activiteiten aan vergunningverlening gekoppeld. Het meest bekend is de bouwvergunning, inmiddels ‘omgevingsvergunning bouwen’ genaamd. Maar ook zaken als het afwijken van een bestemmingsplan, het ophogen of afgraven van gronden of het wijzigen van het gebruik van gebouwen of gronden zijn gekoppeld aan specifieke vergunningen. Uit de toets van de ingediende vergunningaanvraag blijkt of de vergunning kan worden verleend of dat deze moet worden geweigerd.

Heb je zelf een vergunning aangevraagd en wordt deze geweigerd? Of heb je als belanghebbende bezwaren tegen de verleende vergunning van een derde? Dan kan een bezwaarschrift worden ingediend bij het bestuursorgaan dat de vergunning heeft verleend. Een goed bezwaarschrift kan voor een bestuursorgaan aanleiding zijn om een besluit te heroverwegen. Indien de bezwaren ongegrond worden verklaard, kan een beroepsprocedure bij de bestuursrechter worden gestart. Bij spoedeisend belang kan tevens een voorlopige voorziening worden gevraagd.

De adviseurs van Aelmans Ruimte, Omgeving & Milieu B.V. beschikken over specialistische kennis van het omgevingsrecht en kunnen je bijstaan bij het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures.

 

 

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug