Milieuvergunning (Omgevingsvergunning)

Een omgevingsvergunning is een beschikking (besluit) van de gemeente (of een ander overheidsorgaan zoals de provincie), waarbij aan de aanvrager toestemming wordt verleend om iets te doen dat normaal verboden is op grond van de Wet milieubeheer.

Je dient de omgevingsvergunning milieu of milieumelding aan te vragen of te doen voordat je een activiteit gaat uitvoeren. Doe je dit niet dan ben je in overtreding en kan de overheid uiteindelijk handhavend optreden. Het aanvragen van een omgevingsvergunning is vaak specialistisch werk. Zo dienen er vaak verscheidene berekeningen (geur, stof, ammoniak en geluid) bij de aanvraag te worden gevoegd. Deze berekeningen worden met speciale hiervoor ontwikkelde computerprogramma’s (zoals V-stacks/AAgro-Stacks) uitgevoerd.

De adviseurs van Aelmans Ruimte, Omgeving & Milieu hebben ruime ervaring en kennis in het uitwerken van deze vergunningen. Word je bij jouw plannen geconfronteerd met de noodzaak om een vergunning aan te vragen, neem dan gerust contact op met ons.

 

 

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug