Omgevingsvergunning Milieu

De voormalige milieuvergunning is per oktober 2010 vervallen toen de ‘Wet algemene bepalingen ongevingsrecht’ (Wabo) van kracht is geworden. De milieuvergunning is opgenomen in een omgevingsvergunning.

Veel bedrijven en instellingen hebben een omgevingsvergunning nodig om toestemming te verkrijgen voor hun activiteiten of ontwikkelingen. Vrijwel alle inrichtingen vallen namelijk als gevolg van de bedrijfsmatige activiteiten onder de Wet milieubeheer. Aan de verlening van een vergunning kunnen voorschriften worden verbonden. Uitgangspunt bij het opstellen van voorschriften wordt het Beste Beschikbare Technieken principe (BBT-principe) gehanteerd. De Beste Beschikbare Technieken is het beginsel dat ervan uitgaat dat een inrichting, zoveel als economisch en technisch mogelijk is, nadelige gevolgen voor het milieu beperkt. Dit is vastgelegd in artikel 8.11 lid 3 van de Wet milieubeheer.

Onze adviseurs kunnen je bijstaan bij het vergunningstraject, advies verlenen over welke stappen te nemen of adviseren over de haalbaarheid van jouw doelstellingen.

 

 

 

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug