Nieuws

 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
 
stafdiensten
  Verduurzamen met zonnepanelen; uw groene PK’s Paardenbedrijven maar ook particulieren met paarden beschikken met hun stallen, maneges en loodsen over het algemeen over grote dakoppervlaktes. Vaak zijn deze geschikt voor zonnepanelen. De energietransitie in Nederland vraagt om hernieuwbare ene… Lees meer Geplaatst op:

  Hoge energieprijzen dwingen tot nadenken Het zal u niet ontgaan dat de energieprijzen vanaf afgelopen zomer fors zijn gestegen. Voor bedrijven die nog in hun leveringsperiode met een eerder afgesproken relatief lage vaste prijs zitten is er niet veel aan de hand. Maar als het contract af… Lees meer Geplaatst op:

  Betere voorwaarden voor ISDE subsidie in 2022 Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijke gebruikers komen in… Lees meer Geplaatst op:

  Meld uiterlijk 15 februari maispercelen op zand- en lössgrond Dit jaar mais telen op zand- of lössgrond? Meld dit dan uiterlijk 15 februari bij RVO. Lees meer Geplaatst op:

  Subsidie groen economisch herstel landbouw Wil jij als actieve landbouwer (met primaire productie) je bedrijf verduurzamen? Dan kom je misschien in aanmerking voor de subsidie Investeren in groen-economisch herstel. Er zijn 38 soorten investeringen waarvoor je subsidie kunt aanvragen, inge… Lees meer Geplaatst op:

  Certificaat voor duurzame paardenstallen Vanaf 1 januari kunnen ondernemers hun paardenstal aanmelden voor de Maatlat Duurzame Veehouderij. Deze maatlat van certificeringsinstantie SMK wordt gebruikt om de bouw en verbouw van integraal duurzame stallen te stimuleren. Lees meer Geplaatst op:

  Aelmans Hippisch Brancheteam De paardensector heeft zich in Zuidoost Nederland ontwikkeld tot een enorme groeisector die steeds meer zichtbaar wordt in onze directe leefomgeving. Het staat in deze regio bol van de ruimtelijke ontwikkelingen rond het paard. De sector heeft vele… Lees meer Geplaatst op:

  De Reusch in Schimmert wint de Watertorenprijs 2021 De watertoren in Schimmert, ook bekend onder naam ‘De Reusch’ is door het bestuur van de Nederlandse Watertoren Stichting (NWS) gekozen als winnaar van de jaarlijkse watertorenprijs. De watertoren heeft in de afgelopen jaren een ware metamorfo… Lees meer Geplaatst op: