Nieuws

 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
 
stafdiensten
  Energielabel verplicht voor alle vakantie- en recreatiewoningen Verhuurt u een vakantie- of recreatiewoning? Dan is het verplicht om een energielabel te hebben. Vanaf 1 januari 2024 wordt hierop gecontroleerd en kunt u een boete krijgen als u geen energielabel hebt. Ook bent u verplicht om het energielabel te… Lees meer Geplaatst op:

  Kopen van een huis: vergroot je kans Als er iets in beweging is, dan is het de woningmarkt wel. In 2022 was het woningaanbod ongekend klein en de hypotheekrente historisch laag. Lees meer Geplaatst op:

  Infoavond hypotheekadvies Op zoek naar een koopwoning? Of heeft u uw droomwoning misschien al op het oog? Dan is het handig om te weten wat uw financiële mogelijkheden zijn. Zo vergroot u de slagingskans bij het bieden op een woning.  Lees meer Geplaatst op:

  Laat u inspireren tijdens de Duurzame Huizen Route! Wilt u aan de slag om uw woning energiezuinig te maken of wilt u een nieuwe woning gaan bouwen? Tijdens de Duurzame Huizen Route krijgt u de mogelijkheid om een duurzaam huis te bezoeken en maatregelen in de praktijk te bekijken bij huizen in heel… Lees meer Geplaatst op:

  Belangrijke Ontwikkelingen in de Agrarische & Landelijke Vastgoedmarkt Hoewel de landelijke vastgoedmarkt zich grotendeels herstelt, blijven sommige gebieden en sectoren in de agrarische wereld onzeker. We geven een opsomming van enkele belangrijke bevindingen. Lees meer Geplaatst op:

  Samenwerken voor een duurzame toekomst: drie milieubureaus verder onder de naam Aelmans Milieu Actuele vraagstukken zoals de klimaatverandering zijn onlosmakelijk verbonden met aanpassingen in de fysieke leefomgeving. Denk aan de stikstofemissie, langdurige droogte en wateroverlast, de belasting op natuurgebieden en de (her)inrichting van de… Lees meer Geplaatst op:

  Vanggewas na mais nu ook verplicht op klei en veen in NV-gebied Voor bedrijven die op zand- en lössgrond telen was het al langer verplicht: het inzaaien van een vanggewas na maisteelt. Vanaf 2023 is dit ook verplicht voor bedrijven die op klei- en veengrond telen in ‘nutriënt verontreinigde gebieden’ (NV… Lees meer Geplaatst op:

  Boerderijkijkdag AJK Zuid-Limburg bij familie Geron in Mechelen Op zondag 17 september 2023 organiseert AJK Zuid-Limburg een open boerderijkijkdag bij de familie Geron. Die dag is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij hun Akkerbouwbedrijf in Mechelen. Lees meer Geplaatst op: