Nieuws

Filter op werkveld
 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
  Mestbonnen alleen nog digitaal in te sturen vanaf 1 april 2019 Vanaf 1 april 2019 kunt u uw Vervoersbewijzen dierlijke mest (VDM) de zgn. mestbonnen alleen nog digitaal naar RVO sturen. Door een wijziging in de uitvoeringsregeling Meststoffenwet kunt u vanaf dan geen papieren VDM’s meer gebruiken. Lees meer Geplaatst op:

  Openstelling POP3-subsidie Limburg Landbouwondernemers in de provincie Limburg kunnen vanaf 18 maart een subsidieaanvraag indienen in het kader van het openstellingsbesluit paragraaf 2 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen 2019 (POP3).… Lees meer Geplaatst op:

  Subsidieregeling SDE+ voorjaar 2019 op 12 maart geopend Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de productie van hernieuwbare energie. Voor de SDE+ 2019 is in het voorjaar een budget van 5 miljard euro beschikbaar. De subsidie is beschikbaar voor de productie van:… Lees meer Geplaatst op:

  In 2019 is er € 139 miljoen vrijgemaakt voor MIA en Vamil Door middel van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) kunt u als ondernemer fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken. Lees meer Geplaatst op:

  Geen derogatie bij te late betaling leges De legeskosten van € 50 voor de aanvraag van een derogatievergunning, die per 2019 zijn verschuldigd, moeten actief door de aanvrager uiterlijk 28 februari worden betaald. Hiervoor kan geen automatische incasso worden afgegeven. Zonder betaling… Lees meer Geplaatst op:

  Aandacht voor mestboekhouding 2018 Vóór 1 februari 2019 dient u uw aanvullende gegevens door te geven aan RVO. Heeft u van RVO een uitnodiging voor het aanleveren van aanvullende gegevens gekregen of doet u mee met derogatie, dan moet u uiterlijk 31 januari de aanvullende gegev… Lees meer Geplaatst op:

  Derogatie 2019: aanvragen voor 31 januari 2019 Wilt u in 2019 gebruik maken van derogatie? Meld u dan aan voor 31-1-2019 op de site van RVO. Onder bepaalde voorwaarden kunt u als veehouder gebruikmaken van de derogatie. Naast de reeks bekende voorwaarden zijn er in 2019 twee nieuwe voorwaard… Lees meer Geplaatst op:

  Pachtersvoordeel in familiesfeer niet langer onbelast Staatssecretaris Snel heeft de goedkeuringen voor pachtersvoordelen, ontstaan bij bedrijfsopvolging in de familiesfeer, ingetrokken. Dit staat in het op 6 december 2018 gepubliceerd besluit. Daarnaast kunnen pachtersvoordelen buiten de familiesfeer… Lees meer Geplaatst op: