Nieuws

 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
 
stafdiensten
  Tour de Boer Op zondag 3 september opent Pensionsstal Scheepers hun (stal)deuren voor het grote publiek tijdens de tweede editie van Tour de Boer. Dit prachtige paardencomplex bevindt zich aan de rand van ”Te Bannet”.  Lees meer Geplaatst op:

  Ontdek hoe de landbouwsector aan de basis staat van de bouwopgave in Limburg Op donderdag 21 september vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor agrariërs over het telen van vezelgewassen voor de bouw. Aan de orde komen onder meer het concept biobased bouwen, de mogelijkheden en voordelen van vezelteelten voor de boer… Lees meer Geplaatst op:

  Energiebesparingsplicht 2023 Heeft u een energiebesparingsplicht? Dan moet u daar één keer in de 4 jaar over rapporteren. Dit moet u doen via de informatieplicht energiebesparing of via de onderzoeksplicht energiebesparing. Deze rapportages dient u uiterlijk 1 december 2023… Lees meer Geplaatst op:

  Subsidie geïntegreerde gewasbescherming Vanaf 1 september kan er subsidie worden aangevraagd voor het toepassen van geíntegreerde gewasbescherming. Lees meer Geplaatst op:

  Open Dag bij Hovagro - Ontdek de wereld van akkerbouw en techniek Op 3 september opent Hovagro haar deuren voor het publiek tijdens een Open Dag. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de dagelijkse bedrijfsactiviteiten en geavanceerde machines van een modern akkerbouwbedrijf. Lees meer Geplaatst op:

  Praktijkvragen opkoopregeling Lbv-plus en Lbv RVO heeft onlangs antwoorden gegeven op meerdere praktijkvragen over de opkoopregelingen Lbv en Lbv-plus. Het gaat hierbij om de volgende onderwerpen: 1) Aantal dieren voor PAS-melder die deelneemt aan regeling; 2)‘Beroepsverbod’ en moment… Lees meer Geplaatst op:

  Vanaf 2024 meestal geen stikstofnorm groenbemester In de meeste situaties vervalt de stikstofnorm voor groenbemesters in 2024. De aanpassing was eerder aangekondigd voor 2023 maar is uitgesteld. Alleen na de teelt van graszaad, granen en koolzaad geldt vanaf 2024 nog een stikstofnorm voor niet-vli… Lees meer Geplaatst op:

  Controle subsidiabel areaal met wekelijkse satellietbeelden, vanaf 2024 uitbreiding RVO controleert met wekelijkse satellietbeelden of percelen, waarop GLB-subsidies is aangevraagd, voldoen aan de definitie van subsidiabel areaal. Hiervoor gebruikt RVO het ‘Areaal Monitoring Systeem’. RVO stuurt een bericht als, volgens RVO,… Lees meer Geplaatst op: