Nieuws

Filter op werkveld
 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
  Advies over duurzaam ondernemerschap met de SABE voucher Wil jij als agrarisch ondernemer advies krijgen op het gebied van duurzaam ondernemerschap? Dan kun je vanaf 31 mei 2021 gebruik maken van de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Lees meer Geplaatst op:

  Herbestemming: van zomerkoninkjes naar zonnepark Onze klant had nooit gedacht dat hij ondernemer in zonne-energie zou worden. Toen de huurder van het voormalige glastuinbouwbedrijf van zijn ouders vertrok, was de keuze: opnieuw verhuren of verkopen? Lees meer Geplaatst op:

  Klimaatfonds: 70 miljoen euro voor land- en tuinbouw Om de klimaatdoelen te halen moet de uitstoot van broeikasgassen sneller omlaag. De agrarische sector kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Als steun voor de sector lanceren het Nationaal Groenfonds, Rabobank en de Nederlandse Waterschaps… Lees meer Geplaatst op:

  Advies en begeleiding bij pomp- en putregistratie Het klimaat wordt steeds grilliger, waardoor de extreme weersomstandigheden steeds vaker bepalend zijn voor het bedrijfsresultaat van u als boer of tuinder. Als er sprake is van extreme en langdurige droogte zijn gemiddelde gewasopbrengsten alleen… Lees meer Geplaatst op:

  Ontwerp omgevingsvisie Roerdalen 2050 Sinds 25 maart 2021 ligt de ontwerp-omgevingsvisie van de gemeente Roerdalen tot 6 mei 2021 ter inzage. Het document is via deze link in te zien. Lees meer Geplaatst op:

  Subsidieregeling Energie-efficiëntie en Hernieuwbare energie Glastuinbouw 2021 (EHG) Bent u een glastuinder en wilt u investeren in energie-efficiënte en hernieuwbare energie? Dan kunt u van 1 april t/m 31 december 2021 subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U krijgt maximaal 25% vergoed van de… Lees meer Geplaatst op:

  7 miljoen euro subsidie voor Marktintroductie Energie-innovatie (MEI) glastuinbouw Voor ondernemers met een glastuinbouwbedrijf die willen gaan investeren in een innovatieve energiezuinige kas of duurzaam energiesysteem is van 1 april t/m 14 mei 2021 de Subsidieregeling Marktintroductie Energie-innovatie open. Lees meer Geplaatst op:

  Overwater Grondbeleid Adviesbureau sluit aan bij Aelmans Adviesgroep De fysieke leefomgeving is altijd in beweging. We staan voor grote uitdagingen, zoals de energietransitie en de enorme woningbouwopgave. In combinatie met de toenemende complexiteit in wet- en regelgeving is er steeds meer behoefte aan een uitgebr… Lees meer Geplaatst op: