Nieuws

Filter op werkveld
 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
  Fosfaatverrekening Heeft u als akkerbouwer te veel fosfaat gebruikt? Dan mag u dit, onder voorwaarden, deels verrekenen. Aanmelden voor fosfaatverrekening over het jaar 2018 kan nog tot en met 31 december 2018. Lees meer Geplaatst op:

  Wetswijzigingen 2019 in relatie tot de woningmarkt Welke wetswijzigingen vinden er plaats in 2019 met betrekking tot de woningmarkt? De NVM Juridische Dienst zet de belangrijkste wijzigingen voor de vastgoedmarkt voor u op een rij. Lees meer Geplaatst op:

  Openstelling Fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwe Jonge landbouwers kunnen vanaf 3 december 2018 tot en met 8 februari 2019 subsidie aanvragen. Subsidie wordt verstrekt voor investeringen genoemd in de lijst van fysieke investeringen gericht op verduurzaming van landbouwbedrijven. Deze lijst is… Lees meer Geplaatst op:

  Asbest saneren kan nu zonder afvalstoffenheffing Gesaneerde asbestdaken zijn per direct vrijgesteld van de afvalstoffenheffing. Een wetswijziging daartoe is donderdag 22 november aangenomen door de Tweede Kamer bij een stemming over fiscale vergroeningsmaatregelen. Lees meer Geplaatst op:

  Maatlatstal voor paarden in ontwikkeling Als het aan minister Carola Schouten ligt komt er ook voor de paardenhouderij een maatlatstal. In een maatlat staan richtlijnen opgenomen om er voor te zorgen dat de stallen diervriendelijker en minder milieubelastend zijn. Het uiteindelijke doel… Lees meer Geplaatst op:

  Dakbedekking met asbest na 2024 verboden, ook bij particulieren Op dinsdag 16 oktober stemde de 2e Kamer met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven. De betekenis van het wetsvoorstel: Eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking moeten deze uiterlijk 31 dece… Lees meer Geplaatst op:

  Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw (EHG) 2018 Vanaf 16 oktober om 9.00 uur, en uiterlijk op 9 november om 17.00 uur dient de aanvraag voor deze subsidieregeling ingediend te zijn. Het beschikbare budget is € 9,2 miljoen. Lees meer Geplaatst op:

  Gunstige tijd voor paardenliefhebbers die op zoek zijn naar grond Het gezegde 'Buurmansgrond is maar éénmaal te koop' zal u waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Als makelaar en agrarisch vastgoedadviseur in Zuidoost Nederland zien we op dit moment een toenemende grondmobiliteit. Lees meer Geplaatst op: