Nieuws

 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
 
stafdiensten
  Van bok op de haverkist naar minister op de zeepkist: mét garantie Johan Remkes stelt in zijn advies ‘Wat wel kan - Uit de impasse en een aanzet voor perspectief’ een gefaseerde uitvoering voor om te komen tot natuurherstel. Lees meer Geplaatst op:

  POP3-subsidie voor fysieke investeringen agrarische ondernemingen De POP3-subsidieaanvraag voor fysieke investeringen kan ingediend worden vanaf 1 november 2022 tot en met 15 december 2022 17.00 uur. Lees meer Geplaatst op:

  Fosfaatbank gaat niet open in 2023 In tegenstelling tot eerder bericht, wordt de fosfaatbank toch niet opengesteld in 2023. Er is onzekerheid omtrent het aantal rechten ten opzichte van het plafond, wegens lopende bezwaar- en beroepsprocedures. Lees meer Geplaatst op:

  Mijn vast energiecontract loopt af, wat te doen? Het is geen nieuws meer dat de energieprijzen op dit moment extreem hoog zijn. Daarbij komt dat veel bedrijven inmiddels geen vaste prijzen meer hebben omdat de vaste prijsperiode is verlopen. Gevolg: fors oplopende energierekeningen. Als de vas… Lees meer Geplaatst op:

  Concept Derogatie vanaf 2022 Als het Nitraatcomité een positief advies geeft en de Europese Commissie ook instemt krijgt Nederland over 2022 onder dezelfde voorwaarden derogatie. Vanaf 2023 vindt een afbouw plaats. In ‘door nutriënten verontreinigde gebieden’ wordt de… Lees meer Geplaatst op:

  Boerderijkijkdag AJK Zuid-Limburg bij melkveebedrijf familie Van Aubel Op zondag 18 september organiseert AJK Zuid-Limburg een open boerderijkijkdag bij de familie van Aubel. Die dag is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen op hun melkveebedrijf in Eijsden. Lees meer Geplaatst op:

  Agrarische Dagen Someren 17 en 18 september 2022 De Agrarische Dagen Someren gaat op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 de 14e editie tegemoet. Het thema van deze editie is ‘Zorg voor voedsel’. Lees meer Geplaatst op:

  Drijfmest uitrijden op bouwland t/m 15 september toegestaan Drijfmest mag tot en met 15 september worden uitgereden op bouwland. Dit is toegestaan ongeacht de grondsoort of voorgaande teelt. Lees meer Geplaatst op: