Nieuws

Filter op werkveld
 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
  Asbest saneren kan nu zonder afvalstoffenheffing Gesaneerde asbestdaken zijn per direct vrijgesteld van de afvalstoffenheffing. Een wetswijziging daartoe is donderdag 22 november aangenomen door de Tweede Kamer bij een stemming over fiscale vergroeningsmaatregelen. Lees meer Geplaatst op:

  Maatlatstal voor paarden in ontwikkeling Als het aan minister Carola Schouten ligt komt er ook voor de paardenhouderij een maatlatstal. In een maatlat staan richtlijnen opgenomen om er voor te zorgen dat de stallen diervriendelijker en minder milieubelastend zijn. Het uiteindelijke doel… Lees meer Geplaatst op:

  Dakbedekking met asbest na 2024 verboden, ook bij particulieren Op dinsdag 16 oktober stemde de 2e Kamer met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven. De betekenis van het wetsvoorstel: Eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking moeten deze uiterlijk 31 dece… Lees meer Geplaatst op:

  Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw (EHG) 2018 Vanaf 16 oktober om 9.00 uur, en uiterlijk op 9 november om 17.00 uur dient de aanvraag voor deze subsidieregeling ingediend te zijn. Het beschikbare budget is € 9,2 miljoen. Lees meer Geplaatst op:

  Gunstige tijd voor paardenliefhebbers die op zoek zijn naar grond Het gezegde 'Buurmansgrond is maar éénmaal te koop' zal u waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Als makelaar en agrarisch vastgoedadviseur in Zuidoost Nederland zien we op dit moment een toenemende grondmobiliteit. Lees meer Geplaatst op:

  Fosfaatrechten - Aanmelden knelgeval voor starters met jongvee Bent u een startende melkveehouder en had u alleen vrouwelijk jongvee op 2 juli 2015? En bent u voor 1 januari 2018 gestart met melkproductie? Door een wetswijziging komt u misschien in aanmerking voor het knelgeval Nieuw gestart bedrijf. Lees meer Geplaatst op:

  Duidelijkheid over toetsing bezwaren fosfaat Vandaag heeft de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in de beantwoording van Kamervragen en een Kamerbrief duidelijkheid gegeven over de behandeling van de individuele disproportionele last bij de bezwaren van het fosfaatreduct… Lees meer Geplaatst op:

  Fosfaatrechten vleesveehouders Fosfaatrechten zijn voor vleesveehouders alleen nodig voor jongvee dat bestemd is om een zoogkoe te worden. Voor jongvee dat alleen wordt gehouden voor de productie van vlees (en niet afkalft) zijn geen fosfaatrechten nodig. Binnenkort ontvangt u… Lees meer Geplaatst op: