Nieuws

Filter op werkveld
 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
  Derogatie 2019: aanvragen voor 31 januari 2019 Wilt u in 2019 gebruik maken van derogatie? Meld u dan aan voor 31-1-2019 op de site van RVO. Onder bepaalde voorwaarden kunt u als veehouder gebruikmaken van de derogatie. Naast de reeks bekende voorwaarden zijn er in 2019 twee nieuwe voorwaard… Lees meer Geplaatst op:

  Pachtersvoordeel in familiesfeer niet langer onbelast Staatssecretaris Snel heeft de goedkeuringen voor pachtersvoordelen, ontstaan bij bedrijfsopvolging in de familiesfeer, ingetrokken. Dit staat in het op 6 december 2018 gepubliceerd besluit. Daarnaast kunnen pachtersvoordelen buiten de familiesfeer… Lees meer Geplaatst op:

  Fosfaatverrekening Heeft u als akkerbouwer te veel fosfaat gebruikt? Dan mag u dit, onder voorwaarden, deels verrekenen. Aanmelden voor fosfaatverrekening over het jaar 2018 kan nog tot en met 31 december 2018. Lees meer Geplaatst op:

  Wetswijzigingen 2019 in relatie tot de woningmarkt Welke wetswijzigingen vinden er plaats in 2019 met betrekking tot de woningmarkt? De NVM Juridische Dienst zet de belangrijkste wijzigingen voor de vastgoedmarkt voor u op een rij. Lees meer Geplaatst op:

  Openstelling Fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwe Jonge landbouwers kunnen vanaf 3 december 2018 tot en met 8 februari 2019 subsidie aanvragen. Subsidie wordt verstrekt voor investeringen genoemd in de lijst van fysieke investeringen gericht op verduurzaming van landbouwbedrijven. Deze lijst is… Lees meer Geplaatst op:

  Asbest saneren kan nu zonder afvalstoffenheffing Gesaneerde asbestdaken zijn per direct vrijgesteld van de afvalstoffenheffing. Een wetswijziging daartoe is donderdag 22 november aangenomen door de Tweede Kamer bij een stemming over fiscale vergroeningsmaatregelen. Lees meer Geplaatst op:

  Maatlatstal voor paarden in ontwikkeling Als het aan minister Carola Schouten ligt komt er ook voor de paardenhouderij een maatlatstal. In een maatlat staan richtlijnen opgenomen om er voor te zorgen dat de stallen diervriendelijker en minder milieubelastend zijn. Het uiteindelijke doel… Lees meer Geplaatst op:

  Dakbedekking met asbest na 2024 verboden, ook bij particulieren Op dinsdag 16 oktober stemde de 2e Kamer met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven. De betekenis van het wetsvoorstel: Eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking moeten deze uiterlijk 31 dece… Lees meer Geplaatst op: