Nieuws

Filter op werkveld
 
vastgoed
 
omgeving
 
milieu
 
agro
 
bouw
  Extra rookgascondensor kan WKK nog efficiënter maken Een WKK kan nog efficiënter gemaakt worden met de plaatsing van een extra rookgascondensor en een warmtepomp, denkt energieadviseur John van de Ven. “Zeker bij deze energieprijzen". Lees meer Geplaatst op:

  Subsidieregeling Marktintroductie Energie-innovatie (MEI) glastuinbouw open van 19 april t/m 3 juni Voor ondernemers met een glastuinbouwbedrijf die willen gaan investeren in een innovatieve energiezuinige kas of duurzaam energiesysteem is van 19 april t/m 3 juni 2022 de Subsidieregeling Marktintroductie Energie-innovatie open. Lees meer Geplaatst op:

  € 13 miljard beschikbaar voor SDE++ 2022 Vanaf 28 juni gaat de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) voor dit jaar open. Bedrijven en (non-profit)instellingen kunnen nu ook voor een aantal nieuwe categorieën subsidie aanvragen, zoals voor projecten… Lees meer Geplaatst op:

  Subsidieregeling Energie-efficiëntie Glastuinbouw 2022 (EG) open vanaf 19 april Bent u een glastuinder en wilt u investeren in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie? Dan kunt u van 19 april t/m 30 juni 2022 subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Lees meer Geplaatst op:

  Meer weten over stikstofrechten In het kader van de Wet natuurbescherming (Wnb) moet een bedrijf over voldoende stikstofdepositieruimte beschikken om haar activiteiten uit te mogen voeren. Als er iets verandert in de bedrijfsvoering, dan heeft dit mogelijk gevolgen voor de stiks… Lees meer Geplaatst op:

  Gecombineerde opgave 2022 Ook dit jaar krijgen de meeste ondernemers en een aantal particulieren een uitnodiging voor de gecombineerde opgave. Dit jaar zal dat de laatste keer zijn in de huidige vorm. Vanaf volgend jaar gaat het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB)… Lees meer Geplaatst op:

  Een scherp oog voor mestbeleid en regelingen bij paarden Als paardenhouder wordt u ‘opgezadeld’ met steeds meer wettelijke verplichtingen. Het wordt met het jaar complexer. De registratie van grond en mest zijn vaak al bekende onderwerpen. Sinds 2021 is daar de I&R-registratie van paarden bij gekome… Lees meer Geplaatst op:

  Verduurzamen met zonnepanelen; uw groene PK’s Paardenbedrijven maar ook particulieren met paarden beschikken met hun stallen, maneges en loodsen over het algemeen over grote dakoppervlaktes. Vaak zijn deze geschikt voor zonnepanelen. De energietransitie in Nederland vraagt om hernieuwbare ene… Lees meer Geplaatst op: