Advies over duurzaam ondernemerschap met de SABE voucher

Geplaatst op 27 mei 2021

Wil jij als agrarisch ondernemer advies krijgen op het gebied van duurzaam ondernemerschap? Dan kun je vanaf 31 mei 2021 gebruik maken van de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE).

Ondernemers kunnen een voucher aanvragen ter waarde van 1500 euro, die besteed kan worden aan onafhankelijk advies van een erkende bedrijfsadviseur. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal vouchers beschikbaar.

Ruim 30 jaar geleden ontstond ons bedrijf vanuit de behoefte van agrarisch ondernemers naar onafhankelijk bedrijfsadvies. Anno 2021 is dat nog steeds actueel en komen die 30 jaar ervaring in de sector goed van pas.

Binnen het onderwerp duurzaam ondernemerschap zijn er een aantal thema’s waarvoor je een erkend adviseur van Aelmans Adviesgroep kunt inschakelen: persoonlijke ontwikkeling van ondernemer en bedrijf, horizontale samenwerking en bedrijfsovername en bedrijfsbeëindiging.

 1. Persoonlijke ontwikkeling van ondernemer en bedrijf
  Binnen dit thema kunnen ondernemers en personeel hun vaardigheden versterken die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het bedrijf.
   
 2. Horizontale samenwerking
  Samenwerken met andere boeren is niets nieuws: kijk maar naar de landbouworganisaties en coöperaties. Door veranderingen in beleid, de omgeving en de markt ontstaan er steeds nieuwe vormen van samenwerking. Wil je je hierin verdiepen en kijken wat dit voor jou kan betekenen? Vraag dan een voucher op dit thema aan.
   
 3. Bedrijfsovername en bedrijfsbeëindiging
  Iedere ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met bedrijfsbeëindiging of overdracht. Het belang van een tijdige en goede voorbereiding daarbij mag niet worden onderschat. Allerlei zakelijke afwegingen met financiële, organisatorische, fiscale en ook juridische aspecten spelen een rol. Maar bovenal is het een persoonlijke afweging.

Aanvragen

De voucher moet binnen één jaar na aanvraag worden verzilverd. Het aanvragen van de vouchers kan vanaf 31 mei 2021 bij www.mijnrvo.nl. Onze adviseurs helpen je uiteraard graag bij de aanvraag. Het budget van de overheid is beperkt; de toekenning van de vouchers gaat op volgorde van inschrijving. Dus hoe eerder de aanvraag, hoe beter!

Dit artikel heeft betrekking op de volgende werkvelden: