Aelmans maakt (kilo)meters op het gebied van duurzaamheid

Geplaatst op 19 maart 2021

Binnen de Aelmans-bedrijven werken we voortdurend aan een toekomstbestendige woon-, werk- en leefomgeving. Dat doen we innovatief, inspirerend en met passie. We hechten als Aelmans Adviesgroep grote waarde aan het milieu en onze CO2 footprint en zijn telkens bezig om de milieubelasting tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden te beperken.

Zo investeerden we al in de verduurzaming van onze kantoren, plaatsten we 300 zonnepanelen en rijdt onze sondeertruck op fossielvrije brandstof. We beschikken ten gevolge daarvan voor Aelmans ECO over een CO2 prestatiecertificaat niveau 3.

Vanaf 2021 zetten we een volgende stap in onze verduurzamingsambitie door het personenauto wagenpark geleidelijk te vervangen door elektrische exemplaren. Zo zijn inmiddels vijf Volkswagen ID.3’s aangeschaft om op een milieuvriendelijke manier van A naar B te rijden. Deze vijf auto’s rijden volledig elektrisch en worden zoveel als mogelijk opgeladen uit elektriciteit van de eigen PV panelen. Naar schatting zal het brandstofverbruik ten behoeve van onze bedrijfsauto’s hierdoor jaarlijks met 100.000 km afnemen!

Naast onze inspanningen en duurzame investeringen op het gebied van vervoer, kopen we in bij duurzame leveranciers, proberen we zoveel mogelijk milieu-incidenten te voorkomen door preventieve milieumaatregelen te nemen én investeren momenteel fors in het windpark Egchelse Heide.

Dit artikel heeft betrekking op de volgende werkvelden: