BPD regio Zuid en Aelmans Vastgoedmanagement gaan samenwerking aan

Geplaatst op 23 december 2022

Het beheer van de vastgoedportefeuille van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling regio Zuid is overgedragen aan Aelmans Vastgoedmanagement B.V.

Aelmans neemt alle huidige en toekomstige locaties over. BPD Zuid zet hiermee een stap in de verdere professionalisering van haar operationele activiteiten. 

De vastgoedportefeuille van BPD Zuid is voorbestemd om op termijn te worden herontwikkeld naar woningen. De portefeuille is de laatste jaren gegroeid door de autonome groei, maar ook het aandeel binnenstedelijke posities daarin is toegenomen. De rol van het beheer van bestaande gebouwen werd daarbij steeds groter. Om die reden is BPD Zuid begin vorig jaar een selectietraject gestart voor de uitbesteding van het beheer.

Na een tweetal selectierondes is de keuze voor het beheren van de locaties van BPD Zuid op Aelmans gevallen. De flexibiliteit om het type beheer aan te passen aan het tijdelijke karakter van de portefeuille van BPD Zuid en de aanwezige kennis waren doorslaggevend om Aelmans de opdracht te verstrekken.

Erik Leijten, directeur BPD Zuid: “Dankzij deze samenwerking kunnen we ons nog beter focussen op dat waar we goed in zijn, namelijk het ontwikkelen van bereikbare en betaalbare woningen voor iedereen. De locaties die we hiervoor hebben, worden vaak niet direct herontwikkeld maar bieden wel legio mogelijkheden voor tijdelijk gebruik en placemaking. Aelmans verzorgt alle contacten met de tijdelijke huurders en de gebruikers. Hiermee wordt het serviceniveau naar onze klanten nog hoger.”

Aelmans verzorgt vanaf nu het tijdelijk beheer voor alle objecten die verhuurd worden of in gebruik zijn tot het bouwrijp maken van de locatie aanvangt.

In totaal zijn er bijna 20 locaties bij Aelmans ondergebracht met in totaal zestig individuele units in beheer. Het gaat hierbij om residentieel vastgoed, winkels, kantoorgebouwen en bedrijfsruimten met een totale omvang van zo’n 25.000 m2 v.v.o.

Over BPD

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Over Aelmans

Aelmans Vastgoedmanagement B.V. is onderdeel van de Aelmans Adviesgroep. De Aelmans Adviesgroep is actief sinds 1990 en wordt erkend als een toonaangevende adviesorganisatie met de focus op de fysieke leefomgeving. De groep wordt gevormd door 5 divisies: Vastgoed, Omgeving, Milieu, Agro en Bouw. Deze divisies werken nauw samen om voor de klant een totaaloplossing te realiseren. De Aelmans Adviesgroep telt in totaal circa 170 medewerkers en werkt vanuit 12 vestigingen verspreid over de provincies Limburg, Brabant, Gelderland en Zuid Holland. Ga voor meer informatie naar www.aelmans.com