Een blik op de boerderij 'het hemelrijk' in Ransdaal

Geplaatst op 12 februari 2021

In het kader van de herbouw van een loods begeleidde Aelmans de nodige ruimtelijke procedures en milieuonderzoeken voor deze klant in Ransdaal. In het nieuwe gebouw komt een groepsappartement voor vakantiegangers en een vakantiewoning.

Het resterende deel wordt gebruikt als machineberging/opslag. Om dit te realiseren moest worden afgeweken van het bestemmingsplan. Aelmans onderzocht hoe dit met de meest eenvoudige procedure kon worden gerealiseerd binnen de regels van het bestemmingsplan.

In het afgelopen half jaar heeft John Rouvroye een film gemaakt over het leven op deze boerderij, genaamd ‘De toekomst van het hemelrijk’.

Jos deelt in deze documentaire zijn visie op de huidige landbouw, kleinschaligheid, het probleem en de zoektocht om een opvolger te vinden voor zijn bedrijf. Jos kiest een duurzame en kleinschalige aanpak voor zijn bedrijf, met oog voor natuur en klimaat. Maar voor de jonge boeren draait het vaak juist om schaalvergroting en volume. Wie heeft de toekomst?

Omdat de bioscopen niet open zijn, heeft John een livestream georganiseerd. De opbrengst van de ticketverkoop gaat geheel naar de onkosten die voor de film gemaakt zijn. Nieuwsgierig? Bekijk de trailer hieronder en klik op deze link voor data, tijd en ticketverkoop van de hele film.

Het ontwerp op de afbeeldingen is gemaakt door Maurer United Architects. 

Dit artikel heeft betrekking op de volgende werkvelden: