Meld vanggewas na maïs als hoofdteelt voor 1 oktober

Geplaatst op 16 september 2019

Sinds 4 september is er een wijziging inzake het telen van hoofdteelt na maïs op zand-en lössgrond. Teelt u na maïs een hoofdteelt (bijvoorbeeld wintertarwe) dan moet u dit sinds kort melden bij RVO. Vanggewas zaaien na 1 oktober is overigens alleen mogelijk als het hier de hoofdteelt voor 2020 betreft of als u biologische maïs teelt. Andere vanggewassen moet u zaaien voor 1 oktober.

Hoofdteelt na snijmaïs melden

Vanggewas als hoofdteelt melden kan tot en met 1 oktober. U doet dit met het formulier Hoofdteelt na snijmaïs. U hoeft het formulier alleen in te vullen als hoofdteelt verplicht is.

Let op! Naast het indienen van het formulier moet volgens RVO het gekozen vanggewas ook worden doorgegeven. Dit is niet mogelijk via het formulier. Het gekozen gewas moet opgegeven worden middels de gecombineerde opgave.

Vanaf 2020 kunt u de teelt van hoofdteelt na mais direct invullen in de gecombineerde opgave.

Wanneer is hoofdteelt verplicht?

U moet uw vanggewas na snijmaïs als hoofdteelt gebruiken als u het zaait na 1 oktober. U mag het dan zaaien tot en met 31 oktober. In deze periode mag u spelt, triticale, winterrogge, wintertarwe en wintergerst zaaien.

Wilt u meer weten over vanggewassen of heeft u vragen over het invullen van het formulier neem dan gerust contact op met uw Aelmans adviseur.

 

Dit artikel heeft betrekking op de volgende werkvelden: