Subsidie groen economisch herstel landbouw

Geplaatst op 20 december 2021

Wil jij als actieve landbouwer (met primaire productie) je bedrijf verduurzamen? Dan kom je misschien in aanmerking voor de subsidie Investeren in groen-economisch herstel. Er zijn 38 soorten investeringen waarvoor je subsidie kunt aanvragen, ingedeeld in 5 categorie├źn.

De lijst van investeringen die in aanmerking komen, kun je hier downloaden.

Aanvragen
Je kunt de subsidie aanvragen vanaf 20 december tot en met 14 februari 2022, 17.00 uur. Is er binnen een investeringscategorie niet genoeg budget voor alle subsidieaanvragers? Dan worden de aanvragen op volgorde van duurzaamheid gerangschikt.

Subsidiepercentage en minimale bedrag
Je krijgt subsidie over de totale investeringskosten. Voor 60% van de kosten kun je subsidie krijgen. Is er binnen het bedrijf een bedrijfshoofd jonger dan 41 jaar? Dan kun je als jonge landbouwer voor 75% van de kosten subsidie aanvragen. Ook als de andere bedrijfshoofden ouder dan 41 jaar zijn.

Je vraagt voor je investering minimaal €25.000 subsidie aan. Er is geen minimaal bedrag als je werkt met een eenheidsprijs.

Periode voor uitvoering van de investering
Indien de subsidieaanvraag toegewezen wordt dient de investering binnen 2 jaar uitgevoerd te zijn.

Is deze subsidie iets voor jouw bedrijf? Neem contact op met één van onze adviseurs, zij adviseren en begeleiden je hierbij graag.

Dit artikel heeft betrekking op de volgende werkvelden: