Nieuwbouw bedrijfshal met kantoor te Landgraaf

Op een prominente zichtlocatie in het bedrijventerrein van Landgraaf wordt een project gerealiseerd dat de aandacht trekt en een eigentijdse uitstraling heeft. Met een bekleding van grijs stalen puntprofielen aan de buitenzijde van de werkplaats en een combinatie van warme aardetint ClickBrick en stalen puntprofielen voor het kantoor, wordt een uniek karakter en een harmonieuze uitstraling gecreƫerd.

Een eigentijdse uitstraling met een uniek karakter

De werkplaats van het gebouw is voorzien van een opvallende bekleding van grijs stalen puntprofielen. Deze bijzondere profilering geeft de gevel een eigentijds en uniek karakter. De combinatie van strakke lijnen en geometrische vormen zorgt voor een modern en industrieel uiterlijk, dat perfect past bij de omgeving van het bedrijventerrein.

Het kantoor daarentegen is opgetrokken uit warme aardetint ClickBrick, een duurzaam en esthetisch gevelmateriaal. De naadloze verwerking van de ClickBrick benadrukt de horizontale lijnen in het ontwerp, waardoor een gestroomlijnd en eigentijds effect ontstaat. De gevel van het kantoor is verder ingedeeld met grote glasvakken en dichte delen, die ook zijn uitgevoerd in stalen puntprofielen. Deze zwarte accenten zorgen voor een passende overgang en benadrukken het functionele gebruik van het gebouw.

Functionaliteit en herkenbaarheid

Naast het opvallende uiterlijk van het gebouw is er veel aandacht besteed aan functionaliteit en herkenbaarheid. De werkplaats biedt een ruime en praktische ruimte voor de uitvoering van bedrijfsactiviteiten. De bekleding met grijs stalen puntprofielen benadrukt niet alleen het moderne karakter, maar biedt ook duurzaamheid en bescherming tegen de elementen.

Het kantoor, met zijn combinatie van ClickBrick en stalen puntprofielen, is ontworpen met oog voor zowel esthetiek als functionaliteit. De grote glasvakken zorgen voor voldoende daglicht en creëren een open en transparante werkomgeving. De dichte delen, eveneens uitgevoerd in stalen puntprofielen, geven privacy waar nodig en dragen bij aan de herkenbaarheid van de functies binnen het gebouw.

Onderstaande werkzaamheden zijn door Aelmans Adviesgroep verricht:

  • Funderingsadvies
  • Bodeminfiltratieonderzoek
  • Aerius berekening
  • Ontwerp
  • Aanvraag omgevingsvergunning en (milieu)meldingen

Deze referentie heeft betrekking op de volgende werkvelden: