Productiegerichte paardenhouderij aan de Allee te Koningsbosch

Onze opdrachtgever is bezig met het stichten van een paardenhouderij voor met name springpaarden in het duurdere segment, waarbij zij zich willen richten op afzet naar het buitenland.

De nieuw te bouwen hippische accommodatie krijgt een capaciteit van 24 paardenboxen en is volledig uitgerust voor het fokken en opleiden van sportpaarden en voor het ontvangen van buitenlandse klanten. Aelmans heeft tijdens dit project gezorgd voor de ruimtelijke procedure, het bodemonderzoek en het bedrijfsplan. Pouderoyen Tonnaer heeft voor dit plan het landschapsplan opgesteld.

Internationaal veehandelsbedrijf

Roger Janssen exploiteert samen met zijn broer een internationaal veehandelsbedrijf, Janssen Livestock. Het bedrijf heeft vestigingen in Koningsbosch (Nederland), Nierderzier (Duitsland), Selfkant (Duitsland) en Bauska (Letland). De afgelopen jaren zijn de ondernemers er in geslaagd om een groot internationaal netwerk op te bouwen en is er uiteraard veel expertise opgebouwd met importeren en exporteren van levende have.

Fok- en sportstal

Roger Janssen wil een fok- en sportstal gaan stichten aan de Allee te Koningsbosch, waarbij de focus ligt op de afzet van springpaarden naar het (internationale) topsegment. Naast het houden, opfokken -en trainen van paarden vanaf 4 jaar zal er door de nieuwe accommodatie (showroom) ook handel ontstaan in sportpaarden van meerdere leeftijden.

Deze referentie heeft betrekking op de volgende werkvelden: