Verbouwing van woning te Wijlre

De bewoners van deze woning in Wijlre wilden graag hun woning moderniseren en toekomstbestendig maken. Daarnaast wilden ze meer ruimte creƫren door middel van een extra aanbouw. Deze plannen vallen buiten het geldende bestemmingsplan. Wij begeleidden voor onze opdrachtgevers de ruimtelijke procedure zodat de gewenste uitbreiding toch gerealiseerd kan worden.

In het kader van de ruimtelijke procedure zijn door Aelmans ook het bodemonderzoek, stikstofonderzoek en de asbestinventarisatie uitgevoerd.

De woning krijgt een vloeroppervlak van circa 110 m². Het bouwplan voorziet op de begane grond in een entree, ontvangstruimte en keuken in de bestaande bouwmassa en een woonkamer/eetkamer in de nieuwe aanbouw. Op de verdiepingsvloer bevinden zich één slaapkamer en de badkamer in de bestaande bouwmassa en twee slaapkamers in de aanbouw. Onder de kap van de bestaande woning is een zolderberging met inpandig dakterras beoogd.

Voor een zo goed mogelijke aanpassing in de omgeving worden de opgaande werken van het bijgebouw in een passende witte kleur uitgevoerd.