Terug naar overzicht
Linkedin icoon

Uw makelaar: Dhr. B. (Bart) Pijs RM/RT Register-Makelaar / Register-Taxateur

bpijs@aelmans.com
Locatie(s): Baexem

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Schrijf je in als zoeker. Wij zoeken met je mee.

Inschrijven als zoeker

Waar bent u naar op zoek?


We houden u graag op de hoogte van nieuw aanbod! Na het invullen van het formulier wordt u toegevoegd aan ons zoekersbestand en houden we u per e-mail op de hoogte van nieuw aanbod dat past binnen uw zoekerscriteria. Uiteraard geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis.

Woning
Bedrijfsobject
Agrarisch object

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Persoonlijke gegevens

Naam

Adres

Contactgegevens

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan op zoek naar passend aanbod.

Waar zoekt u naar?

Locatie

Prijs

Kenmerken

 

HERKENBOSCH - Hammerstraat 19

Overig Agrarisch
€450.000,- k.k.

Heb je interesse in dit object of een vraag?

Vul dit formulier in of neem contact op met kantoor Baexem via 0475 - 459 260. Wij staan je graag en vrijblijvend te woord.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het formulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19 HERKENBOSCH - Hammerstraat 19
pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image

Beschrijving

Aan de rand van de kern Herkenbosch, bieden wij u een agrarische bedrijfslocatie aan met een oppervlakte van 2.862 m². De locatie bestaat uit een vervallen bedrijfswoning met een bouwblok van circa 1.700 m².

Omschrijving huidige bebouwing
Het betreft momenteel een agrarische vervallen bedrijfswoning met een karakteristieke voorgevel die past in het straatbeeld van tot woning verbouwde boerderijen. De woning en aangrenzende bijgebouwen dateren uit de 19e eeuw.
De kavel is zuidelijk georiënteerd en geeft een prachtig uitzicht over de achterliggende landerijen waardoor een vrij uitzicht in de toekomst gegarandeerd wordt.

ALTERNATIEVEN
Verder biedt de kavel de mogelijkheid, middels een bestemmingswijziging, om 1 tot zelfs 4 woningen te realiseren. De locatie is voor alle doelgroepen uitermate geschikt aangezien deze op circa 300 meter van het centrum ligt.

Principebesluit gemeente
De gemeente geeft in hun principebesluit medewerking voor de bouw van maximaal 4 levensloopbestendige, grondgebonden seniorenwoningen met elk 2 parkeerplaatsen. Het ontwerp dat de voorkeur heeft van de gemeente betreft twee woningen van 110 m2 en twee van 75 m2. Uiteraard dient een en ander nog nader te worden vormgegeven.

Op verzoek kunnen de volgende documenten ter beschikking gesteld worden:
- Reactie op principeverzoek
- Verkennend bodem- en asbestonderzoek
- Huidige bestemmingsplanregels

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘1e herziening kernen Roerdalen’ van de gemeente Roerdalen.
Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de enkelbestemming ‘Agrarisch’, deels de dubbelbestemmingen 'Waarde - Archeologie 4' en 'Waarde - Archeologie 7', de functieaanduiding bedrijfswoningen en tevens is er een bouwvlak aanwezig.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en kan op verzoek in hard-copy aan u worden toegezonden.
Voor het realiseren van 1 tot 4 burgerwoningen dient de bestemming gewijzigd te worden naar wonen. In een principebesluit heeft de gemeente aangegeven hier medewerking aan te verlenen.

Ligging
Het object is gelegen aan de rand van de kern Herkenbosch, een kerkdorp met ongeveer 4.170 inwoners. Herkenbosch ligt aan de meanderende Roer, aan de rand van het Roerdal en biedt u veel natuurschoon. In de omgeving zijn vele routes, voorzien van bewegwijzering, om te wandelen, fietsen en paard te rijden. Het object is gelegen op steenworp afstand van de Duitse grens en op 7 minuten afstand van Roermond en A73.
De gemeente Roerdalen, waar Herkenbosch deel van uitmaakt, ligt in Midden-Limburg en bestaat verder uit de kernen Melick, Montfort, Posterholt, St.Odiliënberg en Vlodrop. Het landschap kenmerkt zich door prachtige bosgebieden, oude rivierarmen, moerasgebieden, uitgestrekte landbouwgebieden en stuifduinen en pittoreske plaatsjes. Roerdalen herbergt nog enkele bijzondere gebouwen en monumenten, bijvoorbeeld Kasteel Daelenbroek, De Gitstappermolen, een Beltkorenmolen en de kasteelruïne van Montfort. In het bezoekerscentrum De Meinweg kunt u zich op een leuke interactieve manier laten informeren over de ontstaanswijze, de cultuurhistorie en de natuurwaarden van het Nationaal Park De Meinweg en het Roerdal.

Lees meer

Specificaties

HoofdfunctieOverig Agrarisch
Oppervlakte 00.28.62 hectare
Lees meer