Terug naar overzicht
Linkedin icoon

Uw makelaar: Dhr. B. (Bart) Pijs RT/RM

NVM Makelaar Agrarisch & Landelijk vastgoed / Register Taxateur 

bpijs@aelmans.com
06 - 23 77 67 98
Locatie(s): Baexem

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Schrijf je in als zoeker. Wij zoeken met je mee.

Inschrijven als zoeker

Wij zoeken voor jou

Wij gaan op zoek naar je persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier word je toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met je op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Ik ben op zoek naar
 

HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7

Overig Agrarisch
€415.000,- k.k.
Bedrijfswoning: Nee

Heb je interesse in dit object of een vraag?

Vul dit formulier in of neem contact op met kantoor Baexem via 0475 - 459 260. Wij staan je graag en vrijblijvend te woord.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het formulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7 HERKENBOSCH - Wijngaardstraat 7
pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image

Beschrijving

In het buitengebied van Herkenbosch bieden wij u een paardenhouderij/manege aan op een perceel van 2.65.90 hectare. Het geheel bestaat uit een loods, paardenstal, buitenbak en weide.
Een vergunning voor de bouw van een nieuwe rijhal (55 x 26 meter) is aanwezig.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot aankoop van extra grond en het overnemen van gepachte grond.

Voorzieningen
Elektriciteit: aanwezig inclusief krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: niet aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig

Installaties
Waterpompinstallatie
Geregistreerde beregeningsput

Loods
De loods is gebouwd in 1991 en is opgetrokken uit een stalen vrij overspannen constructie. De gevels zijn van metselwerk met spouw. Het dak is deels voorzien van geïsoleerde dakplaten en gedekt met asbestvrije golfplaten en lichtplaten. De vloeren zijn van beton. Aan de voor- en achterzijde bevindt zich een elektrische rolpoort (4 x 4 meter) en aan de voorzijde nog een loopdeur. De loods is middels een schuifdeur opgesplitst in 2 gedeeltes. In het voorste gedeelte (circa 12 x 15 meter) bevinden zich een sorteerruimte en aparte kantine met keukenblok, wasruimte en toilet. Verder is er een bezinkput (9 x 1 x 0,60 meter) aanwezig. Het achterste gedeelte (circa 24 x 15 meter) is niet geïsoleerd en hier bevinden zich 7 paardenboxen en een werktuigenberging.

Paardenstal/pensionstalling
De paardenstal/pensionstalling is gebouwd in 2012 en opgetrokken uit een stalen vrij overspannen constructie. De gevels zijn van prefab betonpanelen met steenstrips, deels voorzien van groene damwandbeplating. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten en lichtplaten. De vloeren zijn van beton. De stal is voorzien van twee stalen schuifdeuren en twee loopdeuren. In de stal bevinden zich momenteel 28 paardenboxen en een toilet. Er bestaat een mogelijkheid om nog 12 extra paardenboxen te realiseren. De afhang van 8,4 x 5 meter is ingericht als wasplaats.

Terrein
Op het terrein is een buitenbak aanwezig van 80 x 25 meter alsmede diverse paardenweides met een afrastering. Het erf is verhard met betonklinkers en afgerasterd met een hekwerk en twee dubbele ijzeren poorten. Verder ligt er een greppel in de wei t.b.v. het bezinken van oppervlaktewater en is er een geregistreerde beregeningsput aanwezig.

Er is een vergunning aanwezig voor het bouwen van een rijhal (afmetingen circa 55 x 26 meter) met een binnenbak van 20 x 40 meter, hooiopslag, wasplaatsen, kantine, toilet, douche en zadelkamer. De stukken zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Roerdalen-2e herziening’ van de gemeente Roerdalen. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de bestemming ‘Agrarisch met waarden - Landschapswaarden - 1’ met de functieaanduidingen ‘specifieke vorm van recreatie - paardenpension’ en ‘specifieke vorm van agrarisch uitgesloten - buitenopslag’

Op dit moment is geen bedrijfswoning aanwezig. Door het aantonen van de noodzaak van een bedrijfswoning, kan een vergunning hiervoor worden aangevraagd bij de gemeente.

De bijbehorende voorschriften zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Ligging
Het object is gelegen in het buitengebied van Herkenbosch. Herkenbosch is een kerkdorp met ongeveer 4.170 inwoners en ligt aan de meanderende Roer, aan de rand van het Roerdal. Herkenbosch biedt u veel natuurschoon. In de omgeving zijn vele routes, voorzien van bewegwijzering, om te wandelen, fietsen en paard te rijden. Het object is gelegen op steenworp afstand van de Duitse grens en de kerkdorpen Melick en Herkenbosch en op 7 minuten afstand van Roermond en A73.

De gemeente Roerdalen ligt in Midden-Limburg en bestaat uit de kernen Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, St. Odiliënberg en Vlodrop. Het landschap kenmerkt zich door prachtige bosgebieden, oude rivierarmen, moerasgebieden, uitgestrekte landbouwgebieden en stuifduinen en pittoreske plaatsjes.

Deze regio werd al vroeg bevolkt, met name de restanten uit de Romeinse tijd zijn op diverse locatie teruggevonden. Enkele van deze vondsten staan tentoongesteld in het Roerstreekmuseum te St. Odiliënberg. Het aan de Roer gelegen Sint Odiliënberg wordt gedomineerd door de torens uit van de uit de 11e eeuw gedateerde Basiliek. Deze Basiliek is van grote kunsthistorische waarde. Roerdalen herbergt nog enkele bijzondere gebouwen en monumenten, bijvoorbeeld Kasteel Daelenbroek, De Gisttappermolen, een Beltkorenmolen en de kasteelruïne van Montfort. De cultuurhistorie gaat pas leven als deze wordt verteld. In het bezoekerscentrum De Meinweg kunt u zich op een leuke interactieve manier laten informeren over de ontstaanswijze, de cultuurhistorie en de natuurwaarden van het Nationaal Park De Meinweg en het Roerdal.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Melick en Herkenbosch, sectie H, nummers 49 en 94, tezamen groot 2.65.90 ha (gele omlijning).
Optioneel is het naastgelegen perceel, kadastraal bekend gemeente Melick en Herkenbosch, sectie H, nummers 44 en 45, tezamen groot 0.23.81 ha, bij te kopen (rode omlijning). Daarnaast is het overnemen van de gepachte gronden ook bespreekbaar (circa 2.50.00 ha).

Lees meer

Specificaties

Bedrijfswoning: Nee
HoofdfunctieOverig Agrarisch
Lees meer