Terug naar overzicht

Uw makelaar: Dhr. S.E.E. (Stef) Limpens BSc

Landelijk & Agrarisch vastgoed / Agrarisch adviseur

slimpens@aelmans.com
06 - 45 12 31 77
Locatie(s): Ubachsberg

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Schrijf je in als zoeker. Wij zoeken met je mee.

Inschrijven als zoeker

Wij zoeken voor jou

Wij gaan op zoek naar je persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier word je toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met je op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Ik ben op zoek naar
 

MEERSSEN - Raar 55

Melkveehouderij
Prijs op aanvraag
Bedrijfswoning: Ja, 1

Heb je interesse in dit object of een vraag?

Vul dit formulier in of neem contact op met kantoor Voerendaal via 045 - 575 32 55. Wij staan je graag en vrijblijvend te woord.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het formulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55 MEERSSEN - Raar 55
pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image

Beschrijving

Op een uitstekende locatie gelegen in het buitengebied van Meerssen bieden wij u een zeer modern rundveebedrijf aan met ruime vrijstaande woning, ligboxenstal, opslagloods en voldoende voeropslag gelegen op bijna 35 hectare lössgrond.

Algemeen
Adres: Raar 55 te 6231 RP Meerssen
Bouwjaar: 2006
Inhoud woning: circa 1.000 m³
Ondergrond bedrijfslocatie: 1.10.00 ha.
Cultuurgronden: 33.84.05 ha.
Milieuvergunning: 169 melkkoeien (A1.100), 25 stuks jongvee (A3.100)
Vraagprijs: op aanvraag
Aanvaarding: in overleg

Omschrijving bedrijf
Het melkveebedrijf is in 2006 compleet nieuw gebouwd en ingericht voor het houden van
110 melkkoeien en 96 stuks vrouwelijk jongvee. Thans heeft het jongvee grotendeels plaatsgemaakt voor meer ligboxen voor melkkoeien en biedt het bedrijf huisvesting aan 169 melkkoeien (167 ligboxen en 25 stuks jongvee. Deze wijziging is qua vergunning geformaliseerd.

De ligboxenstal is voorzien van diepstrooiselboxen. De diepstrooiselboxen worden sinds 2013 gevuld met gescheiden mest (Bauer mestscheider). Behalve 147 zwevende 2d Optima (GEA) ligboxen en 20 Zimmerman ligboxen zijn 6 krachtvoerstations aanwezig welke alle 6 van 3 voersoorten kunnen worden voorzien. De melkveestal is opgetrokken uit stalen spanten en gedekt met asbestvrije golfplaten. De traditionele roostervloeren worden schoongehouden door twee JOZ mestschuiven (kabel). Er zijn 7 ventilatoren geplaatst welke gezamenlijk met het klimaat gestuurde windbreekgaas aan de westzijde en het dicht zeil aan de oostzijde voor voldoende verluchting zorgen. Aan de voorzijde van de stal zijn de kalverhokken, strohokken en de melkstal/tanklokaal gesitueerd. Boven het tanklokaal is een overzichtelijke kantoorruimte gecreëerd. De verlichting bestaat deels uit led TL buizen. Het vloeroppervlakte bedraagt circa 2.000 m².

Melkinstallatie:
In het tanklokaal is de Mueller melktank (12.000 liter) geïnstalleerd. De tank en bijbehorende melkinstallatie hebben als productiejaar 2006. In de aangrenzende machinekamer is alle benodigde melkapparatuur voorzien. Ook zijn hier de wateronthardingsinstallatie, waterbron capaciteit >10 m³/uur, drinkwaterrondpompsysteem (Suevia) en 2 gasgestookte boilers (2 x 155 L) geplaatst.
De melkinstallatie betreft een 2 x 12 Delaval 50 graden melkstal, deze is uitgerust met melkmeters en automatische afname. Ook is een spray installatie geïnstalleerd.
De koeien verlaten de melkstal via een dubbele terug loopgang om voldoende capaciteit te waarborgen.

Werktuigenberging:
De werktuigen- en opslagloods is opgetrokken met stalen spanten en het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer bestaat uit een gevlinderde betonvloer. De werkplaats is te bereiken via een sectionaalpoort. De opslagloods is voorzien van diverse schuifpoorten. De totale oppervlakte bedraagt 615 m².

Voeropslag:
Het krachtvoer wordt opgeslagen in 5 krachtvoersilo’s en 1 TGC silo. Verder zijn er op het erf
3 sleufsilo’s voor de opslag van gras, maïs en/of bijproducten gelegen. Tussen de sleufsilo’s is voldoende ruimte gelaten (4 meter) om bijproducten of kleinere partijen ruwvoer in te kuilen.
De totale ruwvoeropslag bedraagt circa 3.500 m².
Te verdelen in één van sleufsilo 11 x 40 x 2,50 meter, één sleufsilo van 12 x 40 x 2,50 meter en
één sleufsilo van 11 x 40 x 2,65 meter.

Bedrijfswoning:
Deze fraaie woning is eveneens in 2006 gebouwd. De bijkeuken met dubbele garage en kantoor zijn gesitueerd in de aanbouw. De woning is opgetrokken uit spouwmuren en het dak is voorzien van unidek isolatie. De woning is degelijk gebouwd, er is gebruik gemaakt van zeer kwalitatieve materialen en de woning is zeer goed onderhouden.

Voorzieningen
Elektriciteit : voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: niet aanwezig, gastank
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via schotelantenne
Kozijnen: kunststof kozijnen
Isolatie: dubbel glas/dakisolatie/spouwmuren

Indeling
Begane grond:
Royale woonkamer met twee zitgedeelten voorzien van een houtkachel. De open keuken is voorzien van een kookeiland met kookplaat en wasemkap. Het keukenblok is verder uitgerust met een combi-oven, spoelbak, koelkast en voldoende opbergkasten. De begane grond is voorzien van vloerverwarming. In de bijkeuken is een eenvoudig keukenblok geplaatst en zijn de witgoedaansluitingen aanwezig. Op de begane grond is verder een kantoorruimte en er zijn 2 toiletruimten gesitueerd.

Eerste verdieping
De eerste etage is voorzien van 4 ruime slaapkamers, een badkamer met vloerverwarming, ligbad, inloopdouche, vaste wastafel en een separate toiletruimte.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping zijn twee ruime kamers gesitueerd.

Garage/schuur
Aangrenzend aan de woning is een dubbele garage met twee sectionaal poorten gebouwd. In de garage is tevens een eigen noodstroomvoorziening gemaakt.

Tuin
De tuin is rondom gelegen en is verzorgd aangelegd. De tuin met groot gazon is onderhouds-vriendelijk ingericht.

Cultuurgronden
De percelen zijn gelegen in de directe nabijheid van het bedrijf in het buitengebied van de gemeente Meerssen en de gemeente Nuth. In de nabijheid liggen voornamelijk landbouw- en enkele natuurgronden. De gronden zijn in gebruik als grasland en akkerbouwland en zijn geschikt voor alle gangbare teelten waaronder ‘’grondteelten’’ (wortel-, knol-, en bolgewassen).

1: Huiskavel circa 4.10.30 ha.
Het perceel is gelegen aangrenzend en ontsloten aan de bedrijfslocatie. Het perceel bestaat uit lössgrond en is gedeeltelijk vlak gelegen. Het perceel loopt in noordelijke richting matig af. De kavelvorm is te omschrijven als goed. Het perceel is goed ontsloten.

2: Semihuiskavel 28.80.05 ha.
Het perceel is gelegen aangrenzend aan de bedrijfslocatie en is slechts gescheiden door een veldweg van de bedrijfslocatie. De grootste kavel heeft een oppervlakte van 20.78.55 hectare en is glooiend, met een droogdal van de west- naar oostzijde gelegen.

3: Lintjensweg 0.93.70 ha.
Het perceel is gelegen aan de zuidzijde van de Trichterstraat en bestaat uit lössgrond met een goede waterhuishouding. Het perceel is nagenoeg vlak gelegen en de kavelvorm alsook de ontsluiting zijn te omschrijven als goed.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de gemeente Meerssen. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object de bestemming ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf’.

Behalve de (hoofd)bestemming gelden tevens de dubbelbestemmingen ‘Waarde-Archeologie’ en ‘Waarde –Landschapselement’. Tevens geldt de aanduiding ‘Milieuzone-Bodembeschermingsgebied’, ‘Milieuzone-grondwaterbeschermingsgebied’ en specifieke vorm van groen 1. Deze bestemmingen zien niet specifiek op de locatie Raar 55 maar zijn toegekend aan grote delen van het plangebied.

Voorgenoemde enkel- en dubbelbestemming bieden geen beperkingen voor het huidige gebruik.
De bijbehorende voorschriften zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Ligging
Het melkveebedrijf is gelegen aan de doorgaande weg van Schimmert naar Meerssen en is op circa 650 meter gelegen van de dichtstbijzijnde burgerwoning. De locatie is goed bereik en nabij diverse uitvalswegen gelegen (A2, A79 en N298).

Vergunningen
Op 12 juli 2005 heeft het college van B&W een Wet Milieu Beheer beschikking afgegeven voor het nieuw bouwen en huisvesten van 110 melkkoeien en 96 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar. Op
8 juli 2014 heeft het bedrijf middels het indienen van een Melding Activiteitenbesluit het aantal stuks melkvee en jongvee gewijzigd naar 185 melkkoeien (A1.100.2) en 58 stuks jongvee (A3).
Op 22 september jl. is een ontwerpbesluit voor het exploiteren, wijzigen en uitbreiden van een rundveehouderij in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 afgegeven voor het houden van 169 melkkoeien (A1.100) en 25 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar (A3.100). De totale ammoniak emissie bedraagt 2.307 kg/jaar.

Bijzonderheden
-levende have, productierechten en roerende zaken welke niet zijn opgenomen op de lijst van zaken zijn niet bij de koop inbegrepen;
-Het bedrijf wordt onder het Btw-regime geleverd.

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens of de heer J.V.M. (Jo) Aelmans van ons kantoor te Voerendaal op telefoonnummer: 045-5753255.

Lees meer

Specificaties

Bedrijfswoning: Ja, 1
HoofdfunctieMelkveehouderij
Lees meer