Terug naar overzicht
Kun je niet vinden wat je zoekt?

Schrijf je in als zoeker. Wij zoeken met je mee.

Inschrijven als zoeker

Wij zoeken voor jou

Wij gaan op zoek naar je persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier word je toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met je op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Ik ben op zoek naar
 

ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77

Melkveehouderij
€975.000,- k.k.

Heb je interesse in dit object of een vraag?

Vul dit formulier in of neem contact op met kantoor Voerendaal via 045 - 575 32 55. Wij staan je graag en vrijblijvend te woord.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het formulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77 ULESTRATEN - Langs de Gewannen 75 en 77
pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image

Beschrijving

'‘’OENSELDERHOF ’’
Verscholen gelegen tussen hoge bomen en een uniek landschap staat deze fraaie rijks monumentale boerderij genaamd Oenselderhof. Oenselderhof is bereikbaar via een eigen oprijlaan en is gelegen in het buitengebied van Ulestraten. De hoeve omvat twee haaks tegenover elkaar gelegen vleugels, opgetrokken in baksteen en voorzien van speklagen van mergel. Dit fraaie object dateert uit 1733 en is in een woord Uniek te noemen. Oenselderhof kent een scala aan mogelijke herontwikkelingen ook wel alternatieve invullingen. Heeft u reeds een fraaie herontwikkeling in gedachten?

Deze 17de-eeuwse L-vormige hoeve genaamd Oenselderhof ook wel genoemd Hoeve Oensel is een van de oudste hoeves in de nabije omgeving. De boerderij biedt thans huisvesting aan de laatste generatie (rustende) agrarische ondernemers. Thans mogen wij namens de eigenaren op zoek gaan naar de geschikte kandidaat welke deze unieke authentieke hoeve wederom een fraai toekomst perspectief kan bieden.

Algemeen:
Adres: Langs de Gewannen 75 en 77, 6235 NV Ulestraten
Bouwjaar: 1733
Inhoud woning: circa 2.490 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 300 m²
Overige inpandige ruimte: circa 440 m²
Externe bergruimte: circa 2.360 m²
Perceeloppervlakte: ca. 0.54.80 m² met optie te vergroten
Vraagprijs: € 975.000
Aanvaarding: in overleg

Indeling
Begane grond en kelder
Vanaf de oprijlaan ziet u het imposante complex reeds liggen. Via de voordeur heeft u toegang tot de centrale gang met trappenhuis. Het geheel kenmerkt zich met authentieke details zoals het glas-in-lood in de voordeur en de blauw hardstenen vloertegel. Vanuit de hal heeft men enerzijds toegang tot het woongedeelte aan de linkerkant (het oorspronkelijke woonhuis) en anderzijds de inpandig (in 2019 gemoderniseerde) mantelzorgwoning.
Het oorspronkelijke woonhuis omvat op de begane grond een woonkamer, eetkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Ook heeft men toegang tot de authentieke gewelfde en in mergel opgetrokken kelder.

Mantelzorg woning
De mantelzorgwoning bestaat uit een moderne badkamer, slaapkamer en keuken. Dit woongedeelte is eenvoudig uit te breiden met omliggende vertrekken.

De eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn thans drie slaapkamers aanwezig en een legio aan opslagruimte.

De tweede verdieping
De aanwezige bergzolders bieden enorme kansen om om te vormen tot woon-/slaapvertrekken met fraaie details vanwege de zichtbaarheid van de oorspronkelijke kap- en spantconstructie en de fraaie mergel speklagen.

Bijgebouwen
Behoudens de oorspronkelijk bijgebouwen is op het perceel een riante kapschuur gelegen met een oppervlakte van ca. 600 m² met 4 meter hoge gevels en inpandige werkplaats. Ook is op het perceel een in hout opgetrokken veestal aanwezig. Nabij de oprijlaan is het oude bakhuis gelegen. Het bakhuis is opgetrokken in massief metselwerk en de houten kapconstructie is gedekt met de typische oude hollandse pan.

Erf / Perceel
Dit complex wordt aangeboden op een perceel van ca. 1.68.45 hectare. Het is echter mogelijk om het perceel naar behoefte te vergroten tot max 5,7 ha in totaliteit waarmee het verkrijgen van een NSW landgoedstatus tot de mogelijkheden behoort! Meer informatie omtrent prijzen en condities worden u verstrekt door de makelaar persoonlijk.

Voorzieningen en installaties:
Elektriciteit: aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: niet aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen: zowel houten als kunststof kozijnen bezet met dubbelglas.

Centrale verwarming: geen CV-installatie aanwezig, verwarming middels kachels (olie gestookt).
Warm watervoorziening: middels twee boilers.

Rijksmonument
Zoals reeds genoemd heeft deze hoeve een rijks monumentale status. Het monument is geregistreerd onder het monumentnummer 8783. Vanwege de monumentale status heeft de hoeve meerdere financiële en fiscale voordelen.

Bestemming
De locatie Langs de Gewannen is gelegen binnen het plangebied van het onherroepelijke bestemmingsplan ‘Buitengebied’, vastgesteld op 25 april 2013 door de gemeenteraad van Meerssen. Ter plaatse van onderhavige locatie is in hoofdzaak de bestemming 'agrarisch bedrijf' van kracht. De bebouwing is deels aangeduid als ‘karakteristieke bebouwing’.

De locatie is in z’n algemeenheid bedoeld voor agrarische bedrijvigheid met wonen. Het is echter mogelijk de bestemming te wijzigingen ten behoeve van zogenaamde economische dragers waarbij de bestemming gewijzigd kan worden in bedrijf, horeca, manege, dag- en of verblijfsrecreatie. Wijzigingen naar woondoeleinden c.q. meerdere woningen behoort ook tot de mogelijkheden.

Ligging
Deze unieke hoeve is gelegen in een van mooiste gehuchten die Limburg rijk is. Oensel is gelegen te midden van de geografische driehoek Maastricht-Valkenburg-Beek en is daarmee zeer goed ontsloten.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Ulestraten sectie B, nummers 3658, 3659, 4186, 4187 gedl. en gemeente Beek, sectie D, nummer 2270, samen ter grootte van ca. 1.68.45 ha..

Optioneel bieden wij extra landbouwgrond aan:
Optie 1 Kavel Noord: kadastraal bekend gemeente Ulestraten, sectie B, nummers 3662, 4187 (gedl.) en gemeente Beek, sectie D, nummer 2268, totaal ter grootte van ca. 1.15.00 ha.
Optie 2 Kavel Zuid: kadastraal bekend gemeente Ulestraten, sectie B, nummers 3653, 3654, 3655 en 3656, totaal ter grootte van 2.87.45 ha.

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Voerendaal, bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Lees meer

Specificaties

HoofdfunctieMelkveehouderij
Lees meer