Energielabel woningen

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel loopt van A++++ tot en met G. Een energielabel A geeft aan dat de woning energiezuinig is, een energielabel G geeft aan dat er nog veel verbetermogelijkheden zijn op het gebied van energieprestatie.

Voorlopig en definitief energielabel

Iedere woning heeft een voorlopig energielabel. Dit label is gebaseerd op informatie uit het Kadaster en geldt slechts als indicatie. Het daadwerkelijke energielabel kan hiervan afwijken. Daarom wordt een definitief energielabel vastgesteld door een erkende deskundige. Het energielabel is vanaf de registratiedatum 10 jaar geldig.

Verplicht bij verkoop en verhuur van woning

Bij de verkoop en verhuur van een woning ben je als eigenaar verplicht om een definitief energielabel te kunnen tonen aan de koper of huurder. Vraag het energielabel daarom ruim op tijd aan.

Aanvragen energielabel

Het energielabel wordt opgesteld door een Energieprestatie adviseur. Op Centraal register techniek vind je een adviseur bij jou in de buurt. Wil je weten of jouw woning al een definitief energielabel heeft? Of kun je hulp gebruiken bij de aanvraag van het energielabel? Onze makelaars helpen je graag.