Terug naar overzicht
Linkedin icoon

Uw makelaar: Mevr. L.J.S. (Lieke) Korvorst RM/RT

Beëdigd NVM-makelaar Wonen / Register Taxateur / NWWI-taxateur

lkorvorst@aelmans.com
06 - 53 13 61 06
Locatie(s): Voerendaal

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Schrijf je in als zoeker. Wij zoeken met je mee.

Inschrijven als zoeker

Wij zoeken voor jou

Wij gaan op zoek naar je persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier word je toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met je op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Ik ben op zoek naar
 

HEERLEN - Oliemolenstraat 32

Woonboerderij, vrijstaande woning
€1.600.000,- k.k.
Perceelsoppervlakte: 5.235 m2
Inhoud: 550 m3

Heb je interesse in deze woning of een vraag?

Vul dit formulier in of neem contact op met kantoor Voerendaal via 045 - 575 32 55. Wij staan je graag en vrijblijvend te woord.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het formulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

Logo Buitenstate Deze woning betreft een Buitenstate.
Meer informatie over Buitenstate
HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32 HEERLEN - Oliemolenstraat 32
pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image

Beschrijving

“De Oliemolen” is een begrip in de regio. Dit sfeervolle Rijksmonument stamt uit 1502 en biedt bovenop de historie een wereld aan mogelijkheden.
Wonen, ondernemen en recreatieve verhuur (Bed & Breakfast) van 2 luxe appartementen en het vrijstaande Bakhuys komt in dit monument tezamen. Dit alles in een parkachtige groene omgeving en biedt zowel voor u, als uw gasten een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Een adembenemende plek met karakter, eigen stuwmeer, authentieke watermolen en van alle gemakken voorzien. De Oliemolen is de afgelopen jaren gerenoveerd en verbeterd, waardoor het pand in uitstekende staat verkeert.

Algemeen
Bouwjaar: 1502
Inhoud woning: circa 550 m³ exclusief recreatiewoningen, bedrijfsruimtes en molengebouw
Gebruiksoppervlakte: wonen ca. 200 m² (excl. ca. 400 m² overige)
Perceeloppervlakte: 5.235 m²
Aanvaarding: in overleg
?
Voorzieningen
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter en krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: aanwezig
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: dubbel glas/dakisolatie/muren van het woonhuis

Installaties
Centrale verwarming: via 4 gasgestookte c.v.-ketels (in eigendom)
Mechanische ventilatie: aanwezig
?
Indeling

Souterrains
Het pand is voorzien van drie aparte kelderruimtes. Daarvan is er één toegankelijk vanuit het woonhuis. De andere vanaf de binnenplaats en één vanuit een bedrijfsruimte, welke voorheen als bakkerswinkel in gebruik was.

Begane grond
Op de begane grond is er toegang tot het woonhuis, zowel vanaf de voorkant van de woning alsmede vanaf de binnenplaats. De entree vanaf de voorkant van de woning geeft toegang tot de hal met trappenhuis, de toiletruimte, kelder en tot de woonkamer. De woonkamer, met haardpartij (hout gestookt) en eiken vloer, is ruim van opzet en kijkt uit over de parking en het wandelpark aan de straatzijde. Aan de achterzijde van de woonkamer bevindt zich een open verbinding met de keuken. De keuken is efficiënt ingedeeld met veel werkruimte. Een moderne keuken voorzien van alle inbouwapparatuur en granieten werkbladen. De keuken leidt aan de achterzijde naar de binnenplaats van de carré. Links van de poort bevindt zich de bedrijfsruimte, welke is verdeeld over meerdere etages. Deze ruimte is zelfstandig te gebruiken vanwege de aanwezigheid van een kitchenette en sanitaire voorzieningen. De aangrenzende werkplaats/ bedrijfsruimte, het magazijn annex opslagruimte, als ook het molengebouw hebben ieder een eigen entree vanuit de binnenplaats. In de rechtervleugel is de voormalige bakwinkel en aangrenzende bedrijfsruimte gelegen. Hier is de huidige ontbijtruimte gesitueerd van de Bed & Breakfast (B&B), maar is uiteraard ook te gebruiken voor andere doeleinden. Deze ruimte is sfeervol, met zichtbare balken en een bijzonder plafond. De ramen hier en op vele andere plekken in het pand zijn voorzien van sfeervolle luiken. Aan de linkerkant, aan de rand van de tuin met uitzicht op het molenrad en het bos, bevindt zich het apart gesitueerde, vrijstaande Bakhuys. Het betreft een “nieuw teruggebouwd” Bakhuys ingericht als luxe gastenverblijf. Momenteel wordt het Bakhuys gebruikt om gasten te verwennen als onderdeel van de luxe B&B. Het Bakhuys is gebouwd in vakwerk, de vakken zijn gevuld met leem, de balken van het vakwerk zijn zowel buiten als binnen zichtbaar. Dit gastenverblijf is stoer, romantisch en traditioneel en van alle gemakken voorzien, zoals vloerverwarming, sfeerhaard op aardgas, complete keuken met inbouwapparatuur. De zeer luxe badkamer heeft vloerverwarming, een whirlpool, warmtecabine en inloopdouche. Het Bakhuys is goed geïsoleerd en heeft overal dubbele beglazing. Kwalitatief hoogwaardig afgewerkt en tevens voorzien van een buiten openhaard.

Eerste verdieping
De linkervleugel van de carréboerderij omvat op de etage de eerder genoemde bedrijfsruimte en opslagruimte. In het molengebouw bevindt zich het binnenwerk en de techniek van de watermolen. Een absolute bezienswaardigheid. In het naastgelegen gebouw bevind zich verder de eerste van de twee appartementen van de B&B genaamd "De Opkamer" aangezien het slaapvertrek in een iets hoger gelegen vertrek gerealiseerd is, welke via een eiken trapje te bereiken is. Ook in dit appartement welke via de B&B te huur is, is gebruik gemaakt van duurzame, moderne materialen. Een genot voor de gasten om hier te verblijven, met eigen sanitair en volledige ingerichte keuken. Ruim van opzet met veel karakter en stijl en bovenal luxe uitgevoerd. In het woonhuis bevinden zich op de eerste etage 2 slaapkamers en een ruime badkamer met toilet, bidet, 2 wastafels, douche en ligbad.

Tweede verdieping
Een verdieping boven het appartement "De Opkamer" bevindt zich het appartement "De Nok". Dit appartement heeft ook zijn eigen sanitair en volledige ingerichte keuken. Omdat dit appartement in de nok gerealiseerd is geeft dit zicht op de dakspanten en geeft gezien de hoogte een extra ruimtelijk gevoel. In het molenhuis is op de tweede verdieping momenteel de mogelijkheid tot opslag gerealiseerd en geeft dit toegang tot nog enkele vitale molen componenten. In het woonhuis bevindt zich op de op de zolderverdieping een extra grote slaapkamer. Uitermate geschikt voor het huidige gebruik maar ook als hobbyruimte.
?
Tuin
De tuin mag met een gerust hart een park worden genoemd met zijn vele terrassen. U kunt een wandeling maken door uw eigen bos, heerlijk relaxen aan het water van de vijver, of het fruit plukken in de kleine boomgaard. De tuin heeft vele terrassen waar u kunt zitten in de zon of juist gebruik maken van de schaduw. Aan de rechter zijkant in de tuin van De Oliemolen staat een vrijstaande schuur, deze wordt momenteel gebruikt voor opslag van parasols en tuinmeubilair.

Subsidie
De rijksoverheid stimuleert planmatig onderhoud van rijksmonumenten met instandhoudings-subsidie, hiervoor bestaat de Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim). Voor De Oliemolen is deze door de huidige eigenaren weer aangevraagd en is vanaf 2018 weer beschikbaar. De Sim is een tegemoetkoming in de kosten voor het reguliere onderhoud van het rijksmonument. De subsidie is bedoeld voor het planmatig in goede staat houden van een monument. Dat betekent voornamelijk onderhoud, zoals schilder- en herstelwerk, gebaseerd op een zesjarig instandhoudingsplan met het vereiste begrotingsmodel. Daarnaast kunnen eigenaren van een rijksmonumentaal woonhuis bij het Nationaal Restauratiefonds terecht voor een laagrentende lening.

Bestemmingsplan
Voor meer informatie betreffende het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met uw makelaar en verwijzen wij verder naar de QuickScan in de bijlage. In De Oliemolen is een succesvolle B&B ondergebracht onder de naam Comfortabel Rustpunt. Voortzetting van deze succesvolle onderneming behoort tot de mogelijkheden. Het pand is zeer geschikt voor ondernemerschap in de ruime zin van het woord maar ook geschikt voor vestiging van vrije beroepen met mogelijke praktijkruimte.

Ligging
De Oliemolen is in het groen gelegen in Parkstad (Zuid-Limburg) aan de rand van Heerlen. Op loopafstand van het centrum en het Maankwartier (stationsomgeving) van Heerlen. De stadsautoweg, de A79 en de A76 brengen u in direct verbinding met Aken, Maastricht/Valkenburg en Eindhoven. Tal van bekende bezienswaardigheden zijn er in de directe omgeving.

Interesse en inlichtingen
Past de Oliemolen binnen uw interesse en financiële mogelijkheden? Om uw interesse kenbaar te maken kunt u contact opnemen met kantoor via 045-575 3255 of met de persoonlijke aanspreekpunten Eric Horsmans (06-462 233 73) en/of Lieke Korvorst (06-531 361 06).

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Lees meer

Specificaties

Soort woonhuis Woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1502
Woonoppervlakte 200 m2
Overige inpandige oppervlakte 400 m2
Perceeloppervlakte 5.235 m2
Inhoud 550 m3

Indeling

Aantal slaapkamers 5
Aantal verdiepingen 4
Voorzieningen Mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

C.V.-ketel HR
Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
Verwarming C.v.-ketel
Warm water C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging Aan rustige weg, in centrum, in bosrijke omgeving
Tuin Tuin rondom
Garage Parkeerplaats
Lees meer
De kaart wordt geladen…