Terug naar overzicht

Uw makelaar: Dhr. S.E.E. (Stef) Limpens BSc

Landelijk & Agrarisch vastgoed / Agrarisch adviseur

slimpens@aelmans.com
06 - 45 12 31 77
Locatie(s): Ubachsberg

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Schrijf je in als zoeker. Wij zoeken met je mee.

Inschrijven als zoeker

Wij zoeken voor jou

Wij gaan op zoek naar je persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier word je toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met je op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Ik ben op zoek naar

Bekijk de laatste editie van Buitenstate magazine:

Buitenstate Magazine 2020
 

MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171

Eengezinswoning, eindwoning
€750.000,- k.k.
Perceelsoppervlakte: 2.490 m2
Inhoud: 1.250 m3

Heb je interesse in deze woning of een vraag?

Vul dit formulier in of neem contact op met kantoor Voerendaal via 045 - 575 32 55. Wij staan je graag en vrijblijvend te woord.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het formulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

Logo Buitenstate Deze woning betreft een Buitenstate.
Meer informatie over Buitenstate
MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171 MAASTRICHT - Ambyerstraat Noord 171
pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image

Beschrijving

In de geliefde Maastrichtse wijk Amby mogen wij u deze fraai verbouwde monumentale schuur met woning op een zeer ruim perceel te koop aanbieden. Dit rijksmonument maakt deel uit van de monumentale "Hoeve Waterrijk", een schilderachtige groep gebouwen om een open binnenplaats. De oorspronkelijke bouw van de hoeve dateert uit ca. 1700.

De prachtige schuur met wolfdak, is gebouwd met enkelvoudige speklagen: baksteen en mergel. Hierin waren de stallen ondergebracht met troggewelven, die op houten ribben werden gebouwd. In een latere periode zijn aan de noordzijde van de schuur 2 woningen aan de schuur vast gebouwd. Boven de poort van het pand is een jaarsteen aangebracht met het jaartal 1832. Het pand is met de zuidwest hoek aan de middenvleugel van hoeve Waterrijk gebouwd, maar is verder geheel vrijstaand met een eigen oprit.

Het pand heeft een enorme inhoud, drie slaapkamers, was/kleedkamer, twee badkamers, bioscoopkamer, sportruimte met infrarood sauna, kantoorruimte en een zeer ruime schuur/berging/zolder onder een dak op een perceel van 2.490 m². Door de rondom aangelegde hagen, bomen en een geluidsmuur is er enorm veel privacy. Het geheel maakt een fraaie, goed onderhouden indruk.

De grote monumentale smeedijzeren poort met penanten verschaft via de brede beklinkerde oprijlaan toegang tot de prachtig verzorgde achter- en zijtuin.

Het terrein aan de voor-, zij- en achterzijde van het pand is geheel beklinkerd met basaltkeien, waardoor veel parkeermogelijkheden op eigen grond aanwezig zijn.
Aan de voorkant zijn meerdere parkeermogelijkheden voor bezoekers, aan de achterkant zijn diverse mogelijkheden voor de eigen auto’s.

Gelet op de status van rijksmonument zijn er tal van ontwikkelingsmogelijkheden.

Algemeen
Bouwjaar: ca. 1832
Inhoud woning: circa 1.200 m³ (incl. schuur 3.100 m³)
Gebruiksoppervlakte woonhuis: circa 370 m²
Overige inpandige ruimte: circa 295 m²
Externe bergruimte: 10 m²
Perceeloppervlakte: ca. 2.490 m² (0.24.90 ha.)
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter en krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: dubbel glas/plafond en vloerisolatie
Het dak is beschoten met asbesthoudend dakbeschot (aangezien dit asbest aan de binnenzijde zit hoeft het niet vervangen te worden volgens het ministerie en de brandverzekering).
Het pand heeft in 2012 een grondige geluidsisolatie gekregen (rapport van DMGR) waarbij onder meer de plafonds en ramen bovenverdieping extra geïsoleerd zijn.
Ventilatie: Alle gebruiksruimtes zijn voorzien van mechanische ventilatie/suskasten die op de buitenmuur zijn aangesloten.

Installaties
Centrale verwarming: middels 2 cv-installaties. Welke in eigendom zijn, bouwjaar 1995 en 2013.
Warm watervoorziening: middels cv-installatie

Indeling
Begane grond
De woning is via een monumentale toegangspoort aan de voorzijde bereikbaar. Via de hal met toilet, garderoberuimte, en bergkast met een CV-ketel voor de benedenverdieping is een ruimte te bereiken die ingericht is als kantoor met een vast bureau met twee werkplekken.

In het voorportaal van het kantoor bevindt zich de vaste trap, achter een schuifdeur naar de eerste etage. Het kantoor heeft een raam aan de oostzijde, die uitkijkt op de parkeerruimte en de Ambyerstraat Noord voor het huis en een tweede raam, dat uitkijkt op de oprit.

In het kantoor is nog een deur met bovenlicht die uitkomt op de oprit. Het deurgedeelte is op dit moment dichtgemaakt. De kantoorruimte biedt toegang tot de eetkamer middels en-suite deuren. Aan weerszijde van de
en-suite deuren, met glas-in-lood ruiten, zijn twee ingebouwde kasten aanwezig.

In de eetkamer zijn eveneens twee ingebouwde kasten aan weerszijde van de en-suite deuren aangebracht. De eetkamer bevat tevens een schouw met zwarte hardstenen omlijsting en een goed functionerende houtkachel/allesbrander. In de eetkamer bevinden zich twee ramen, die uitkijken over de oprit. De eetkamer is middels gelijksoortige en-suite deuren verbonden met de woonkamer en biedt door middel van een gang, met vaste bergkast toegang tot de keuken.

Aan de rechterzijde van de eetkamer bevindt zich een tweede hal met garderobe en een buitendeur naar de oprit (thans in gebruik als hoofdingang). Doordat er twee entrees zijn bestaat de mogelijkheid om het kantoor van een eigen ingang te voorzien en af te sluiten van het woonhuis.
De ruim opgezette woonkamer heeft een vaste ingebouwde boekenkast met glazen schuifdeuren tot plafondhoogte en diepere schuifkasten in het ondergedeelte. De woonkamer heeft een verlaagd plafond met een loft met een grote halfronde glazen pui met openslaande deuren en bovenlicht van
ca. 4 meter hoog en 4 meter breed.

De keuken is in traditionele stijl gebouwd, heeft een raam dat uitkijkt op de oprit en een open doorgang naar de woonkamer. De keuken is voorzien van inbouw apparatuur bestaande uit een grote koelkast, aparte oven, magnetron, vaatwasser, inductie kookplaat en een schouw met afzuigkap. De keuken beschikt naast een gegoten granieten aanrechtblad over een vast tafelblad.

Door de prachtig gerestaureerde poort, die uit 4 afzonderlijk te sluiten delen bestaat, heb je een fantastisch uitzicht naar de achtertuin, maar beschik je tevens over een woonruimte met veel natuurlijk daglicht. De poort kan ook eenvoudig in zijn geheel gesloten worden, zodat de woonkamer ook bij erg warme zomers heerlijk koel blijft. Een aantal muren in de woonkamer bestaan uit de fraai gerestaureerde authentieke muren van baksteen en mergellagen.

De gehele begane grond is voorzien van een zwarte gladde leistenen tegelvloer met vloerverwarming. De woonkamer, gang, eetkamer, kantoor en tweede hal zijn voorzien van wit gelakte lambrisering in dezelfde uitvoering als de overige deuren en keuken, wat een zeer ruimtelijk en licht effect geeft. Verder zijn in het kantoor, eetkamer, keuken en woonkamer vaste mechanische ventilatie/suskasten aangebracht.


Eerste verdieping
Als u de eerste verdieping bereikt komt u uit op een ruime overloop met open kasten, een vaste trap naar de tweede verdieping en een deur, die toegang geeft tot de enorme zolder van het schuurgedeelte van het pand. Aan deze overloop ligt een slaapkamer met een raam dat uitkijkt op de Ambyerstraat Noord aan de voorzijde van het pand. In de slaapkamer zijn veel vaste open kasten en een bureau aanwezig.

Middels een aantal treden is het tweede gedeelte van de eerste verdieping bereikbaar. Aan de overloop is een ruimte met plafondhoge garderobekasten/walk-incloset, was- en droogmachines en strijkgelegenheid. Aan deze overloop zijn verder nog een bioscoopkamer en sportruimte met een vrijstaande infrarood sauna aanwezig. Achter de sportruimte bevindt zich nog een ruimte, waarin zich een 2e CV ketel bevindt en waar eventueel de sauna met een doucheruimte ingebouwd kan worden. De overloop is voorzien van identieke glazen schuifdeuren en biedt een prachtig uitzicht op de fraaie gerestaureerde authentieke muren en balken van het pand.

Middels een aantal halfronde traptreden zijn via een kleine gang links de ruime hoofdslaapkamer met een eigen luxueus uitgevoerde badkamer met een ruime inloopdouche met rainshower en handdouche, toilet, vast wastafel met ladekasten en aparte handdoekenkasten. De badkamer heeft een groot Velux dakraam en is voorzien van vloerverwarming en een designradiator.
De slaapkamer aan de rechterzijde van de gang beschikt over eveneens over een eigen badkamer met een ligbad, toilet en vaste wastafel. Deze badkamer heeft eveneens vloerverwarming. De slaapkamer heeft verder een groot Velux dakraam.

De vloeren van de eerste verdieping zijn uitgevoerd in prachtig parket op alle overlopen, gang en gezamenlijke ruimtes. De eerste slaapkamer heeft een vloer van gelakte houtdelen. De twee laatste slaapkamers hebben een identieke laminaatvloer. De authentieke elementen van het pand zie je verder nog terug in de mooi gerestaureerde muren en balken van de achterste slaapkamers. Alle slaapkamers beschikken over verwarming middels radiatoren en zijn elk voorzien van een vaste mechanische ventilatie/suskast.

Tweede verdieping
De ruimte op de tweede verdieping is door middel van een vaste trap bereikbaar en beschikt over een eigen doucheruimte, wastafel met aanrechtblad en apart toilet. De ruimte is afgewerkt met dezelfde soort laminaat vloer als de slaapkamers op de eerste verdieping en beschikt over een verwarming. Achter de deur bevindt zich een vaste trap naar de zolderverdieping.

Zolder
Het woonhuis beschikt over een kleine zolderverdieping, die via een vaste trap bereikbaar is. Deze ruimte heeft daglicht via het oorspronkelijke ronde raam dat op de voorkant van het pand uitkijkt, laminaatvloer, verwarming en een vaste werktafel/bureau.

Schuur
Begane grond
De ruime schuur heeft een oppervlakte van maar liefst 130 m². Dit schuurgedeelte was in gebruik als timmerwerkplaats en beschikt over een krachtstroom installatie. Door de woonbestemming van het gehele pand biedt deze ruimte veel gebruiksmogelijkheden.

De schuur kan zowel inpandig, via de overloop op de eerste etage van de woning en berging/zolder van de eerste verdieping, als van buiten af via de oprit aan de achterzijde van het pand bereikt worden.
Dit gedeelte van het pand bestaat uit 3 ruimtes met open verbindingen.

De grootste ruimte is 4 meter hoog met entresol en heeft een buitendeur naar de oprit en tuin. Deze ruimte beschikt tevens over een deur en drie kleine ramen aan de kant van de binnenplaats van hoeve Waterrijk.
Achter deze ruimte bevindt zich een lager gedeelte van de schuur met een plafond met monumentale gewelven. In dit gedeelte zijn eveneens een deur en drie kleine ramen aan de kant van de binnenplaats. Er is een vaste trap naar de berging/zolder op de eerste verdieping. Tussen het woongedeelte en het lage schuurgedeelte bevindt zich nog een ruimte met veel open schappen en een werktafel.

Eerste verdieping
De berging boven het schuurgedeelte op de eerste verdieping is vanuit de woning bereikbaar via de deur op de overloop op de eerste verdieping van de woning. Met een vaste trap kan inpandig vanuit de berging de werkplaats/schuur op de begane grond bereikt worden. De berging is verdeeld in twee gedeelten die door middel van enkele treden met elkaar verbonden zijn. Op de berging bevindt zich een aparte ruimte, waar een spuitcabine van de werkplaats beneden gevestigd was.

Tuin
De tuin loopt rondom de woning en is voorzien van goed onderhouden gazons met daarop een diversiteit aan inheemse bomen en diverse terrassen. Op het terrein bevinden zich meerdere schuren en een berging. Het enorme terrein biedt veel inrichtingsmogelijkheden. Door de rondom aangelegde beukenhagen, bomen, een geluidsmuur en de indeling van de tuin in onderling verbonden gazons is er enorm veel privacy. Het geheel maakt een fraaie, goed onderhouden indruk.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Amby’ van de gemeente Maastricht. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de enkelbestemming "Wonen" toegekend gekregen. De bijbehorende voorschriften zijn op kantoor aanwezig en worden op verzoek aan u toegezonden. De vergunning voor het verbouwen van de schuur tot woning is op 30 mei 1989 verleend. Tevens is een vergunning ingevolge de hinderwet verleend tot het oprichten en inwerking hebben van een machinale houtbewerkingsinrichting op 13 oktober 1989

Ligging
Het pand is gelegen aan de noordkant van Maastricht in de mooie, rustige wijk Amby met een rijk verleden en meerdere kastelen en herenhoeven. Amby beschikt over meerdere scholen, medisch centrum, winkels, horeca en recreatiemogelijkheden. Aan de oostzijde van het object liggen de velden, bossen en mergelgroeven van het Heuvelland op loopafstand. Het prachtige historische centrum van Maastricht is gemakkelijk per fiets of auto te bereiken. Maastricht is de grootste stad en de hoofdstad van Limburg. In het oude centrum is het heerlijk winkelen, uit eten te gaan of op een van de gezellige terrassen te zitten. Het Maastrichts UMC+, de Universiteit Maastricht, het MECC, het vliegveld MAA en de internationale school UWC zijn goed te bereiken. Via de nabij gelegen autosnelwegen A2 en A79 bent u binnen korte tijd in Valkenburg, Heerlen, Luik of Aken.

Het monument
Het monument staat geregistreerd als rijksmonument onder monumentnummer 28040 met de omschrijving:
“Hoeve Waterrijk. Schilderachtige groep van gewitte gebouwen om een open binnenplaats, die via een inrijhek met gemetselde hoekposten toegankelijk is. Links het herenhuis, XVII, sterk gewijzigd in 1737. In het midden een neo-klassicistische vleugel. Rechts schuur uit 1832 met wolfdak”. Behalve dat u als eigenaar van een monument een enorme historische waarde bezit en de geschiedenis laat voortleven geniet u ook financiele voordelen. U geniet onder andere van de mogelijkheden voor instandhoudingssubsidies en een laagrentende lening.

Kadastrale gegevens
Het perceel (geel gearceerd, zie luchtfoto) is kadastraal bekend als gemeente Amby sectie C. nummer 2801, ter grootte van 2.490 m².
Het perceel welke groen is gearceerd is eeuwigdurend bij de aangrenzende eigenaar "om-niet" in gebruik gegeven.

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Voerendaal, bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Lees meer

Specificaties

Soort woonhuis Eengezinswoning, Eindwoning
Bouwjaar 1832
Woonoppervlakte 370 m2
Overige inpandige oppervlakte 295 m2
Perceeloppervlakte 2.490 m2
Inhoud 1.250 m3

Indeling

Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 2

Energie

Verwarming Cv ketel
Warm water Cv ketel

Buitenruimte

Tuin Achtertuin, Zijtuin
Achtertuin 2.000 m2 (0m diep en 0m breed)
Garage
Lees meer