Terug naar overzicht
Linkedin icoon

Uw makelaar: Dhr. R.J.H. (Richard) Vroonen RM/RT

Beëdigd NVM-makelaar Wonen & Bedrijfsmatig Vastgoed / Register Taxateur / WOZ en NWWI-taxateur

rvroonen@aelmans.com
06 - 10 92 51 88
Locatie(s): Margraten

Kun je niet vinden wat je zoekt?

Schrijf je in als zoeker. Wij zoeken met je mee.

Inschrijven als zoeker

Wij zoeken voor jou

Wij gaan op zoek naar je persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier word je toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met je op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Ik ben op zoek naar

Bekijk de laatste editie van Buitenstate magazine:

Buitenstate Magazine 2020
 

SLENAKEN - Hees 7

Eengezinswoning, halfvrijstaande woning
€350.000,- k.k.
Perceelsoppervlakte: 867 m2
Inhoud: 562 m3

Heb je interesse in deze woning of een vraag?

Vul dit formulier in of neem contact op met kantoor Margraten via 043 - 30 30 117. Wij staan je graag en vrijblijvend te woord.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het formulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

Logo Buitenstate Deze woning betreft een Buitenstate.
Meer informatie over Buitenstate
SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7 SLENAKEN - Hees 7
pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image

Beschrijving

Landelijk gelegen in een goede en rustige woonomgeving, aan de voet van de Loorberg en aangrenzend aan het meanderende riviertje de Gulp, bieden wij deze zeer ruime halfvrijstaande woning aan met gastenverblijf, kelderruimte, garage en een niet te evenaren subliem uitzicht, gelegen op een prachtig en ruim perceel.

De woning is gelegen in het vijfsterrenlandschap van Zuid-Limburg op 2 minuten loopafstand van bakkerij en verswinkel Vermeeren, volop gezellige horecagelegenheden en de bushalte (bussen richting Maastricht en Gulpen).

Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging van deze prachtige woning!

Algemeen:
Bouwjaar: 1964
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 157 m²
Inhoud: circa 562 m³
Perceeloppervlakte: 867 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: uitgebreide groepenkast aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: combinatie van aluminium en kunststof kozijnen
Isolatie: isolerende beglazing

Installaties:
Centrale verwarming: centraal verwarmingssysteem met radiatoren (cv-ketel in eigendom, bouwjaar 2014)
Warm watervoorziening: middels cv-ketel
Mechanische ventilatie: aanwezig
Overige voorzieningen : vaste airco aanwezig op 1e verdieping (2020)
Vloerverwarming: CV-vloerverwarming in de eetkeuken en elektrische vloerverwarming op de badkamer aanwezig


Indeling:

Souterrain:
Kelderruimte.

Begane grond:
Verzorgde entree / hal met trappenhuis, deels betegelde toiletruimte voorzien van fontein, meterkast en toegang tot eetkeuken en woonkamer. De gesloten eetkeuken bestaat uit 2 delen zijnde een prachtige eetkamer van circa 13 m² en uit een “kookgedeelte” van circa 12 m² welke is uitgerust met een degelijke eiken aanbouwkeuken in hoekopstelling welke is voorzien van een 4-pits gasfornuis, afzuiging, oven, koelkast en spoelbak. De eetkamer is in 2015 vernieuwd en biedt een prachtig uitzicht over de tuin zodat er volop kan worden genoten. Deze ruimte is afgewerkt met een plavuizen vloer uitgevoerd in “houtlook” en voorzien van vloerverwarming, strakke pleisterwerk wanden, grote glazenwand welke toegang biedt aan de serre en is voorzien van maatwerk inbouwkasten. De strategisch geplaatste serre van 13 m² welke grenst aan de keuken en aan de woonkamer is eveneens in 2015 geplaatst en zodanig dat er nog optimaler genoten kan worden van de fraai aangelegde tuin maar bovenal van de omringende prachtige flora en fauna welke met woorden nauwelijks te omschrijven is. Men kan ook werkelijk spreken van een kwaliteitsserre met fraaie keramische vloer welke doorloopt in het buitenterras, puien en dak geheel uitgevoerd in transparant veiligheidsglas, elektrisch bedienbare zonwering, fraaie verlichting en elektrische verwarming.

De doorzon woonkamer van circa 26 m² is afgewerkt met een duurzame (lamel)parketvloer en biedt zowel zicht op de serre en de achterliggende tuin maar ook op het pittoreske kerkje en charmante gebouwen en boerderijen gelegen aan de voorzijde.

1e verdieping:
Deze verdieping biedt ruimte aan 3 slaapkamers van circa 8 m² (met ingebouwde kast), circa 12 m² (met twee ingebouwde kasten) en circa 13 m², alle keurig verzorgd en voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing, vloerbedekking, muren bekleed met behang en zachtboard plafonds.
De badkamer is royaal van opzet (circa 8 m²) en uitgerust met vloerverwarming, ligbad, separate douchecabine, vaste wastafel met badmeubel. Tevens geniet men vanuit de badkamer een prachtig uitzicht. Naast de badkamer is een separate en keurig verzorgde toiletruimte voorzien van fontein gerealiseerd.

Vanuit deze etage is eveneens het naastgelegen gastenverblijf bereikbaar welke op de eerste verdieping beschikt over een slaapkamer van circa 10 m² (met ingebouwde kast) en een eenvoudige doch functionele doucheruimte met douche, fontein en toilet.

2e verdieping:
Via vlizotrap bereikbare ruime bergzolder (niet geïsoleerd) met voldoende potentieel.

Indeling gastenverblijf
Naast de woning is het zelfstandige gastenverblijf / vakantiewoning gelegen. Het gastenverblijf heeft vele gebruiksmogelijkheden zoals B&B, dubbele bewoning, kantoor aan huis of ter vergroting van het woonoppervlak van het woonhuis. Mogelijkheid tot het samenvoegen van woonkamer woonhuis en gastenverblijf is aanwezig.

Begane grond:
Entree / woonkamer van circa 18 m² met fabuleus uitzicht en eenvoudig aanrechtblok.

1e verdieping:
Overloop, slaapkamer van circa 10 m² (met ingebouwde kast) en de eenvoudige doch functionele doucheruimte met douche, fontein en toilet.

Tuin:
De woning is gelegen op een ruim perceel met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Zowel de voortuin als de achtertuin zijn in de periode van 2013-2015 aangelegd met aandacht voor een volledig vrij uitzicht over de aan de achterzijde gelegen meanderende Gulp en de fraaie hellingen van de Loorberg, weilanden, graften en bossen. De tuin is verder met zorg aangelegd met strategische gemaakte terrassen met optimale privacy en een fraaie aanplant waaronder een walnotenboom, Portugese laurier hagen en Limburgse hagen met meer dan 10 verschillende soorten.

Garage:
De garage van circa 20 m² is los gelegen van de woning en is ruim van opzet, voorzien van zadeldak met pannen gedekt, kantelpoort aan de voorzijde en loopdeur aan de achterzijde.

Ligging:
Hees 7 is gelegen in Slenaken in het vijfsterrenlandschap Zuid-Limburg op 2 minuten lopen van Bakkerij Vermeeren (tevens verswinkel) en op 2 minuten lopen van de bushalte (bussen richting Maastricht en Gulpen).
De voorzijde van Hees 7 is beschut gelegen aan een soort ‘hofje’, zonder doorgaand verkeer, en heeft zicht op de hoeve Hees uit 1828 en de Sint-Remigiuskerk uit 1783/1793 (Rijksmonument).
De achterzijde van het perceel grenst direct aan Europees beschermde natuur (Natura 2000 Geuldal) en is gelegen aan de Gulp. De Gulp stroomt vanuit België Nederland binnen en is de laatste natuurlijke beek die Zuid-Limburg rijk is. De Gulp is een smalle maar relatief snel stromende, ondiepe beek met zeer helder water. De beek vormt fraai ontwikkelde meanders. Hees 7 is de eerste woning in Nederland die met haar tuin direct aan de Gulp ligt.
De tuin, het terras en de aanbouw van Hees 7 zijn de afgelopen jaren ingrijpend gerenoveerd ter verhoging van de privacy, het comfort en het contact met de natuur en het landschap.

Slenaken
Slenaken is in 2015 door Zoover uitgeroepen tot het mooiste dorp van Limburg. Het dorp Slenaken bestaat uit de gelijknamige dorpskern en de gehuchten Beutenaken, Heyenrath, Hoogcruts en Schilberg. De vroegste vermelding van de naam komt voor als Sledenake in 1253. ‘Slede’ stamt mogelijk af van ‘sleit’, een sterke helling, wat ook past bij de ligging in het dal van de Gulp; ‘-enaken’ als einde ziet men vaak in de nabijheid van de Romaans-Germaanse taalgrens.
De oorsprong van Slenaken ligt mogelijk in het begin van de middeleeuwen. De vroegste bebouwing van Slenaken lag in het rivierdal van de Gulp, waarbij aan enkele grote hoeven zoals Hees, waarschijnlijk een hoge ouderdom moet worden toegekend.

Overigens werd de omgeving van Slenaken al zo'n 6000 jaar geleden bewoond, wat blijkt uit de grote ‘slijpsteen' in een bosje langs de Gulp, zuidelijk van Slenaken (archeologisch Rijksmonument) op ongeveer 500 meter van Hees 7. In deze steen zijn diepe groeven te zien, ontstaan doordat mensen uit de Nieuwe Steentijd (Neolithicum) hun bijlen van vuurstenen aan deze steen geslepen hebben.

Rijksheerlijkheid Slenaken
Tot 1728 hoorde Slenaken tot het kleine, ‘rijksonmiddellijke’ graafschap Gronsveld. Rijksonmiddelijk wil zeggen niet afhankelijk van andere territoria, maar direct vallend onder het Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie en de Nederrijns-Westfaalse Kreits. Het eerste ‘harde’ bewijs van Gronsveldse betrokkenheid is een oorkonde van de schepenbank van Slenaken, uit 1371, waarin de schepenen Hendrik II, heer van Gronsveld, vragen het stuk mee te bezegelen. Slenaken nam binnen het graafschap Gronsveld een enigszins bijzondere plaats in, wat blijkt uit de aanduiding ‘vrije heerlijkheid’ Slenaken. In het bijzonder in de zeventiende eeuw wordt die regelmatig als term gebruikt.

Opvallend en - in vergelijking met de andere Gronsveldse dorpen - typisch voor Slenaken, is de hoge afdracht als cijns van de graansoort spelt. Waarschijnlijk berust een deel van deze cijnzen op heerlijke rechten. In 1728 is de ‘vrije heerlijkheid’ Slenaken verkocht aan Wittem en in 1771 weer doorverkocht en afgesplitst van Wittem. Toen de Fransen in 1795 de restanten van het feodale stelsel afschaften en de gemeentelijke structuur invoerden kwam er een eind aan de status van ‘vrije heerlijkheid’. In 1801 wordt de zelfstandige gemeente Slenaken gevormd binnen het Franse departement de la Meuse Inférieure (Nedermaas). In 1982 is Slenaken opgegaan in de gemeente Wittem.

Parochie
Oorspronkelijk viel Slenaken onder de uitgestrekte parochie Sint-Martens-Voeren en stond in het dorp een kapel toegewijd aan Sint Remigius. De vroegste schriftelijke vermelding van deze kapel dateert uit 1452. Mogelijk speelden de naaste buren van het kerkgebouw, de bezitters van het leengoed Hees, in die bouw een rol. Volledige onafhankelijkheid als parochie kreeg Slenaken in 1676. De huidige kerk is gebouwd in 1783/1793. De gebrandschilderde ramen dateren uit 1911.

Hees
Het belangrijkste leengoed in Slenaken was het riddermatig huis Hees, waarvan de hof lag naast de kapel. Een zeventiende-eeuws uittreksel uit een register van het Gronsveldse leenhof, beginnend in 1519, vermeldt Hees met elf bunder land en nog drie morgen later verkregen grond als een groot leen.

De bezitters van Hees behoorden tot de lage adel. Het huis was in het begin van de 16de eeuw nog in handen van de familie Hees. Naar alle waarschijnlijkheid woonden zij ook op Hees. Na het uitsterven van de mannelijke linie vererfde het goed Hees op Maria van Hees, die Diederik Couven huwde. Hees bleef tot in het begin van de achttiende eeuw bezit van de Couven’s.
Volgens een ‘rapport’ uit 1620 hield jonker Lambrecht Couven (zoon van genoemde Diederik Couven) in leen zeker “huijs en hoff tot Slenaecken, Hees, met sijne bongaerden, weyden en bempden, meisten in eenen stuck groot sijnde ontrent vier bunder’, gelegen bij de kerk, ‘met noch diverse andere parthien. het welck goet meestendeil wordt gehouden voor een Gronsfelder ende oock een deel als Bongaerder leen St. Merten”.

Mogelijk was het versterkte huis Hees de centrale hof van de dorpskern en bestond de oudste bebouwing van het huis uit een woontoren, waaraan de vierkante vijver, die zich in 1840 nog achter de kerk van Slenaken bevond, zou kunnen herinneren. De vijver zou de gracht zijn geweest waarin de toren heeft gestaan. De huidige direct ten zuidoosten van deze vijver gelegen gesloten hoeve Hees moet zijn voortgekomen uit het huis Hees en kan oorspronkelijk de voorburcht zijn geweest.

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met Richard Vroonen van ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043-3030 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Lees meer

Specificaties

Soort woonhuis Eengezinswoning, Halfvrijstaande woning
Bouwjaar 1964
Woonoppervlakte 157 m2
Overige inpandige oppervlakte 21 m2
Perceeloppervlakte 867 m2
Inhoud 562 m3

Indeling

Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen 4
Voorzieningen Mechanische ventilatie, Airconditioning

Energie

Verwarming Cv ketel
Warm water Cv ketel

Buitenruimte

Ligging Aan water, Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht
Tuin Achtertuin, Voortuin
Achtertuin 602 m2 (43m diep en 14m breed)
Garage
Lees meer

Downloads

Brochure Hees 7 te SLENAKEN (pdf)