Terug naar overzicht
Kun je niet vinden wat je zoekt?

Schrijf je in als zoeker. Wij zoeken met je mee.

Inschrijven als zoeker

Wij zoeken voor jou

Wij gaan op zoek naar je persoonlijke droomobject!

Na het invullen van het formulier word je toegevoegd aan ons zoekersbestand. Zodra passend aanbod zich voordoet nemen we contact met je op. Geheel vrijblijvend en op vertrouwelijke basis natuurlijk.

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het zoekersformulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Je inschrijving is verwerkt en we gaan opzoek naar passend aanbod.

Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Ik ben op zoek naar
 

VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong

Bouwgrond
€240.000,- k.k.
Perceelsoppervlakte: 2.643 m2

Heb je interesse in deze woning of een vraag?

Het zoekersformulier wordt verstuurd Het formulier wordt verstuurd…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

Wij zullen indien nodig z.s.m. reageren.

VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong VELDHOVEN - Oude Kerkstraat ong
pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image pager image

Beschrijving

WIE ONTWIKKELT DEZE UNIEKE BOUWKAVEL?

Aan de noordrand van Oerle ligt een unieke kans te wachten. Wie grijpt deze en ontwikkelt zijn eigen Ruimte-voor-Ruimte Bouwkavel van maar liefst 2.643 vierkante meter?
Creeer een woonplek die de voordelen van de stedelijke hightech Brainport regio combineert met het gevarieerde landschap van weilanden, akkers en bossen rondom Oerle.
Met andere woorden: rust, ruimte, natuur en recreatie op steenworp afstand van alle voorzieningen die het wonen in de stedelijke omgeving zo aantrekkelijk maken. Het beste van twee werelden, zonder overdrijven.

U moet er wel wat voor doen!

De locatie heeft namelijk (nog) geen woningbouwbestemming. Wel is de locatie door de gemeente Veldhoven aangewezen als plek waar onder voorwaarden 1 woning zou kunnen worden toegevoegd aan de bebouwingsconcentratie Oerle. Een zeer schaarse mogelijkheid dus!
Hiervoor dient de bestemming van agrarisch naar wonen te worden gewijzigd. Dit is mogelijk door toepassing van de zogenaamde Ruimte voor Ruimte Regeling. Meer uitleg over deze regeling, die noodzaakt tot de aankoop van een zogenaamde bouwtitel, vindt u verderop in deze brochure.

Verkoop vindt uiteraard plaats onder het voorbehoud dat de benodigde bestemmingsplan-procedure succesvol zijn doorlopen. De kosten van het bestemmingsplan, de onderzoeken die daarvoor uitgevoerd moeten worden EN van de aankoop van de bouwtitel komen voor rekening van de koper. Met deze kosten is rekening gehouden bij het bepalen van de vraagprijs.
Uiteraard zijn we goed in staat en bereid om u in dit proces te begeleiden en te assisteren.

ALGEMEEN

Adres : Oude Kerkstraat ong. (rechts naast nr. 82) te Veldhoven.
Perceeloppervlakte : 2.643 m2
Vraagprijs : € 240.000,- k.k.
Meer informatie : Marco Roosen (073-3032700)

LIGGING

De Oude Kerkstraat vormt de uitvalsweg naar de buurdorpen Wintelre en Vessem en via de Oersebaan naar Eindhoven en de snelwegen A2, A58 en A50.
Het kavel ligt aan de noordelijke entree van het Veldhovense kerkdorp Oerle, in de volksmond Oers geheten. Oerle is ondanks de landelijke ligging uitstekend bereikbaar. Openbaar vervoer, voorzieningen en winkels bevinden zich op korte (fiets)afstand.
Recreëren is hier een kwestie van de deur uit lopen. Binnen een paar minuten bevindt u zich in de uitgestrekte bossen tussen Oerle, Wintelre en Vessem en is het vervolgens goed toeven op een van de terrassen die u in de gezellige Kempische dorpen tegen gaat komen.

HUIDIGE BESTEMMING

Het object is gelegen in het bestemmingsplan Kernrandgebied van de gemeente Veldhoven. Binnen dit plan heeft het perceel momenteel nog de bestemming Enkelbestemming Agrarisch-Kernrand en Dubbelbestemming Waarde- Archeologie2.
Deze bestemming laat geen (woon)bebouwing toe.
De bijbehorende voorschriften zijn op kantoor aanwezig en worden desgewenst aan u toegezonden.

ONTWIKKELING RUIMTE VOOR RUIMTE KAVEL

Om tot de realisatie van een Ruimte voor Ruimte woning te kunnen komen dient ten eerste een wijziging van de bestemming plaats te vinden en ten tweede een zogenaamde Ruimte-voor-Ruimte titel te worden aangekocht.
De gemeente Veldhoven heeft aangegeven in principe bereid te zijn om mee te werken aan de beoogde aanpassing van het bestemming. Deze bevestiging kunnen we uiteraard aan u overleggen.
Voor het in behandeling nemen van een bestemmingsplanwijziging dient een zogenaamde anterieure exploitatieovereenkomst te worden gesloten met de gemeente. Hierin wordt onder andere geregeld welke exploitatiekosten worden doorberekend aan de initiatiefnemer.

AANKOOP RUIMTE VOOR RUIMTE TITEL

Aangezien het perceel buiten de bestaande grens van het stedelijk gebied ligt is de Interim Omgevingsverordening van de Provincie Noord Brabant van toepassing. Die laat toevoeging van de woningen op deze plek alleen toe als een Ruimte-voor-Ruimte titel kan worden overlegd waaruit blijkt dat elders ruimtelijke kwaliteitswinst is geboekt door het slopen van overtollige stalruimte.
Dergelijke bouwtitels zijn te koop bij de Provincie zelf of in voorkomende gevallen ook rechtstreeks van een agrariër die van plan is stoppen en zijn stallen te slopen. De prijzen van de titels variëren, maar u dient rekening te houden met een investering van minimaal ca. € 150.000,00 (inclusief BTW).
De titel dient gedurende de bestemmingsplanprocedure beschikbaar te zijn. Dit vraagt dus een voorinvestering. Mocht het bestemmingsplan echter niet worden goedgekeurd dan kan de titel worden teruggeleverd en wordt de koopsom gerestitueerd (zonder rentevergoeding).

VERKOOPVOORWAARDEN

Vraagprijs: € 240.000,-
Kosten koper: Alle kosten verband houdend met de aankoop komen voor
rekening van de Koper. Dit betreft ondermeer de overdrachtsbelasting, het opstellen van de
notariële akte(n) en de registratie daarvan.
Levering en Aanvaarding: In overleg en onder voorbehoud van een onherroepelijke bestemmingswijziging.
Aankoop RvR-titel: Door en voor rekening koper.
Bestemmingsplan: Door en voor rekening koper (tevens bijbehorende onderzoeken).
Exploitatiebijdrage: Voor rekening koper.

INLICHTINGEN

Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met Marco Roosen van het kantoor te Vught, bereikbaar op telefoonnummer:
073 - 3032700.

Lees meer

Specificaties

Bouwgrond 2.643 m2 perceeloppervlak
Ligging Aan rustige weg, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Perceeloppervlakte 2.643 m2

Buitenruimte

Ligging Aan rustige weg, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Tuin Geen tuin
Garage
Lees meer