Ruimtelijke ontwikkeling

Ruimtelijke ontwikkeling is het proces waarbij de leefruimte en omgeving planmatig wordt ingericht, rekening houdend met uitgebreide regelgeving. Kort gezegd wordt met ruimtelijke ontwikkeling beoogd om de samenleving en de beschikbare ruimte zo goed mogelijk aan elkaar aan te passen.

Aangezien Nederland tot een van de drukst bevolkte regio’s van de wereld behoort, is het des te noodzakelijker dat de juiste balans tussen samenleving en ruimte behouden blijft. In de ‘wet ruimtelijke ordening 2006’ (WRO) is vastgelegd hoe de Ruimtelijke Ordening in Nederland georganiseerd is en hoe ruimtelijke plannen tot stand komen en gewijzigd worden.

De ervaring leert dat regelgeving omtrent ruimtelijke ordening alsmaar complexer wordt en zwaarder gaat wegen op toekomstige ontwikkelingen. In veel gevallen is het dan ook verstandig om advies in te winnen bij adviseurs of een ontwikkeling te laten begeleiden door een specialist om het meest optimale resultaat te bereiken.

De aanpak van onze adviseurs is gericht op: creativiteit, realiteit en haalbaarheid. Je mag rekenen op een doortastende en vernieuwende aanpak, ook als daarbij buiten de gangbare paden moet worden getreden. Dit leidt vaak tot creatieve en verrassende oplossingen voor jouw ruimtelijke plannen en milieuvraagstukken.

Het uitwerken en aanleveren van bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en andere producten en services, die aan alle gestelde eisen voldoen, kun je aan onze adviseurs toevertrouwen.

 

 

 

 

Gerelateerde diensten

Heb je een vraag of wil je een afspraak?

Laat hier je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Uw aanvraag wordt verstuurd Versturen…

Foutje

Er ging iets mis op de server. Probeer het nog eens.

Bedankt!

We hebben de vraag / afspraak aanvraag ontvangen. We nemen spoedig contact met je op.

Bel / mail mij terug